Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni būdai atrodyti protingesniais nei galbūt esate iš tikrųjų

Nereikia mintinai žinoti visų Williamo Shakespeare'o darbų ar atsiminti kuo tikslesnę skaičiau pi reikšmę. Nėra greitojo kelio išminties link, tačiau sumanumas – žymiai lengviau pasiekiamas. „The Telegraph“ peržiūrėjo naujausius neuromokslų ekspertų tyrimus, verslo lyderių, technologų ir psichiatrų tekstus tam, kad išsiaiškintų, kaip eiliniam žmogui ne tik pasirodyti sumanesniam, bet ir padėti savo smegenims būti aktyvesniems.
Akiniai – neabejotinas pliusas
Akiniai – neabejotinas pliusas / 123rf.com nuotr.

Nepasitikėkite niekuo, ką girdite

Smalsūs žmonės atrodo sumanesni.  Vietoj to, kad informaciją iškart pripažintumėte tiesa, abejokite ja. Tai nereiškia, kad reikia prieštarauti visiems draugams ir bendradarbiams – taip labai greitai juos prarastumėte. Tačiau mintyse stenkit4s pamatyti prieštaraujančius argumentus, ieškokite alternatyvių paaiškinimų viskam ir neleiskite savo smegenims užmigti.

Kuklumas – vertybė

Kuklumas dažnai visuomenėje siejamas su sumanumu. Mintis tokia – protingi žmonės niekada nesakys esantys genijai, nes jie žino, kiek daug jie nežino. Pastebėtas fenomenas – save laikantys gudresniais nei vidutiniai žmonės paprastai yra iš tikrųjų nusileidžia vidurkiui. Ir atvirkščiai – tie, kurie iš tikrųjų yra sumanesni, paprastai neįvertina savęs.

Žvelkite į akis

Padėkite į šalį išmanųjį telefoną ir išmokite žiūrėti žmonėms į akis, kai su jais kalbate.

Padėkite į šalį išmanųjį telefoną ir išmokite žiūrėti žmonėms į akis, kai su jais kalbate. Eksperimentų metu nustatyta, kad akių kontaktą palaikantys žmonės pašnekovų laikomi turinčiais aukštesnį intelekto koeficientą. Tokiais laikyti ir asmenys, kurie kalba maloniu ir išraiškingu balsu, reaguoja į pašnekovą.

Naudokite vidurinio vardo inicialą

Tai – itin populiaru JAV. Psichologai teigia, kad vos vienos raidės su tašku įterpimas tarp vardo ir pavardės kitų akyse pakelia jūsų intelektualinių sugebėjimų įvaizdį. 

Tapkite pelėda

2009 m. tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie eina miegoti vėliau ir keliasi vėliau, yra sumanesnis nei vyturiai. Tačiau tai negalioja, jeigu nuolat spaudžiate žadintuvo atidėjimo mygtuką ir toliau miegate – tai kaip tik vėliau dieną kenkia jūsų koncentracijai, o išsiblaškę tikrai neatrodysite itin sumanūs.

Apsupkite save protingais žmonėmis

Sakoma, kad individas yra vidurkis šešių žmonių, su kuriais jis praleidžia daugiausiai laiko. Jeigu save apsupsite sumaniais, viskuo besidominčiais žmonėmis, tikriausiai su jais kalbėsite ne apie pačias banaliausias temas, kartu jie jus privers pačius pasitempti. Stenkitės praleisti daugiau laiko su žmonėmis, kurių mąstymu jūs žavitės, ir pamėgdžioti jų geriausias savybes.

Geriau patylėkite

Jeigu jaudinatės, kad ką nors pasakę galite pasirodyti kvailai, atminkite buvusio JAV prezidento Abraomo Lincolno frazę: „Geriau patylėti ir leisti manyti, kad esi kvailas, nei prabilti ir išsklaidyti visas abejones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius