-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Android“ platformai skirtų kenkėjiškų programų – jau daugiau nei 700 tūkstančių

Naujas tyrimas atskleidė, kad „Android“ operacinei sistemai skirtų kenkėjiškų programų atmainų skaičius toliau sparčiai auga ir šiuo metu jau viršija 718 tūkstančių, skelbia Telegraph.co.uk.
„Android“
„Android“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį ketvirtį šis skaičius siekė 509 tūkst., taigi platformos saugumo skylės sulaukia vis didesnio programišių susidomėjimo.

Dauguma virusų atrodo ir elgiasi panašiai kaip įprastos, populiarios mobiliosios aplikacijos. Tačiau įdiegtos į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį jos slapta užsiima visai kita veikla.

Dažniausiai sutinkami (44 proc.) „Android“ kenkėjai, kurie užregistruoja vartotojus nepageidaujamoms paslaugoms (pvz., siuntinėja papildomai apmokestinamas SMS žinutes). Antri pagal populiarumą (24 proc.) yra duomenis vagiantys kirminai, toliau seka reklamas rodančios ar kitus virusus atsiunčiančios kenkėjiškos programos.

„Dėl „Android“ sistemos susiskaldymo, labai sunku efektyviai ir laiku išplatinti skylių ištaisymus visiems vartotojams, – pastebi tyrimą atlikusios saugumo kompanijos „Trend Micro“ viceprezidentas JD Sherry'is. – Kai kuriais atvejais vartotojai niekada negauna atnaujinimų ir yra paliekami likimo valiai. Kol mobiliųjų įrenginių saugumu nebus taip rūpinamasi, kaip kompiuteriais, šių grėsmių tik daugės.“

Kompanija taip pat pastebi augantį skaičių programų, kurios yra skirtos gaminti kenkėjiškas aplikacijas, įterpiant jose slaptą kodą.

Daugiausia kenkėjiškų „Android“ aplikacijų atsisiunčiama Saudo Arabijoje, Mianmare, Vietname, Meksikoje ir Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius