-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raiškiajai televizijai – didžiulis potencialas Baltijos šalyse

Bendrovė „SES“ pranešė, kad poreikis pereiti prie raiškiosios televizijos (HDTV) Baltijos šalyse per artimiausius dvejus metus išaugs dvigubai, o vėliau – net trigubai, palyginus su 2011 metais.
„Microsoft“ sprendimas leidžia valdyti televizorių nenaudojant pultelio.
Televizorius / 123rf nuotr.

Tai reiškia, kad daugiau negu 200 tūkstančių namų ūkių planuoja tapti raiškiosios televizijos žiūrovais iki 2013 metų, o 400 tūkstančių namų ūkių yra pasirengę pereiti prie raiškiosios televizijos per ilgesnį laikotarpį.

Šiuo metu Baltijos šalyse yra daugiau negu 2,6 milijono namų ūkių, turinčių televiziją, iš kurių 120 tūkstančių naudojasi HDTV jungtimi. Pagrindinis HDTV kanalų transliuotojas Baltijos šalių rinkoje yra „Viasat“.

16 proc. namų ūkių Latvijoje, 14 proc. namų ūkių Lietuvoje ir 18 proc. namų ūkių Estijoje, kuriose yra televizija, yra pasirengę pradėti žiūrėti raiškiąją televiziją 2014 metais. Pagrindinėmis priežastimis, dėl kurių verta jungtis prie raiškiosios televizijos, žiūrovai nurodė HDTV vaizdo ir garso kokybę.

Tyrimas taip pat parodė, kad dabartiniai raiškiosios televizijos žiūrovai renkasi mokslo populiarinimo, pramoginius, sporto ir muzikos kanalus. Žiūrovai, kurie nemato raiškiosios televizijos, tačiau ruošiasi ją žiūrėti, nurodė, kad jungtųsi prie šios televizijos dėl filmų ir mokslo populiarinimo kanalų. 

Bendrovės „SES“ vadovas Baltijos šalyse Niklas Sjogrenas sako: „Tyrimas labai aiškiai parodė, kad raiškiajai televizijai Baltijos rinkoje atsiveria milžiniškas potencialas. Šiuo metu raiškioji televizija labai sparčiai plinta visoje Europoje ir jau yra laikoma televizijos srities standartu. „SES“ palydovai Europoje transliuoja daugiau negu 260 HDTV kanalų. Šiuo metu jau nebesvarstomas klausimas „jeigu“ – svarstoma, „kada“ ateis raiškiosios televizijos ir žiūrovų perėjimo prie jos bumas Baltijos šalyse. Tyrimo duomenimis, Lietuvoje raiškiosios televizijos bumas prasidės jau netrukus. Kaip parodė tyrimas, dabar labai svarbu, kad rinkos žaidėjai informuotų gyventojus apie raiškiosios televizijos pranašumus, o transliuotojai – pateiktų kuo daugiau HDTV turinio.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius