Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

4 išmanieji sprendimai, padėsiantys pasiruošti brandos egzaminams

Šalies mokyklų abiturientams šiuo metu – įtemptas laikotarpis, kuomet vyksta intensyvus pasiruošimas artėjantiems brandos egzaminams, o gilinti žinias ir kamšyti mokymosi spragas lieka vis mažiau laiko. Su internetu, socialiniais tinklais ir išmaniaisiais įrenginiais užaugusi karta norėdama pasiruošti egzaminų maratonui pasitelkia ir išmanias technologijas.
Abiturientai laiko privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą
Abiturientai laiko privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Štai keturi išmanūs mokymosi įrankiai, kurie gali padėti pasirengti svarbiausiam žinių patikrinimui.

Programėlė mobiliems įrenginiams „Prieš egzaminą“

Abiturientams taip pat vertinga šios e-mokymosi platformos funkcija, kuomet atsakius į klausimą neteisingai, pateikiami paaiškinimai, leidžiantys įsigilinti ir perprasti atsakymą

Dažnas šių dienų jaunuolis nežengia nė žingsnio be išmaniojo telefono, tad galimybė bet kuriuo metu pasitikrinti ir gilinti žinias atsisiuntus nemokamą programėlę išmaniajam – išties patraukli. Iš viso leidyklos „Šviesa“ sukurta programėlė „Prieš egzaminą“ siūlo daugiau nei tūkstantį įvairaus tipo klausimų, suskirstytų į 27 lietuvių kalbos, matematikos, biologijos ir istorijos temas. Sprendžiant užduotis nebūtina atsakyti į visus temos klausimus iš karto – nutraukti ir pratęsti mokymąsi, pereiti prie kitos temos ir iškart matyti rezultatus galima bet kuriuo metu, tad programėlę patogu naudoti tiek namuose, tiek važiuojant autobusu ar per pertraukas mokykloje.

Kaskart atliekant testus fiksuojami rezultatai leidžia programėlės naudotojui stebėti savo pažangą, įvertinti, kurioms temoms reikia skirti daugiau dėmesio. Abiturientams taip pat vertinga šios e-mokymosi platformos funkcija, kuomet atsakius į klausimą neteisingai, pateikiami paaiškinimai, leidžiantys įsigilinti ir perprasti atsakymą, o ne tik mechaniškai jį įsiminti. Visi klausimai ir paaiškinimai rengti pagal Nacionalinio egzaminų centro reikalavimus.

Mokomosios literatūros ir mokymo sprendimų leidyklos „Šviesa“ išleistą programėlę „Prieš egzaminą“ visi „Android“ ir „Apple“ mobiliųjų įrenginių vartotojai nemokamai gali parsisiųsti „Google Play“ ir „Apple Store“ elektroninėse parduotuvėse. Vieną kartą parsisiuntus programėlę į mobilųjį telefoną, vėliau ją galima naudoti ir neprisijungus prie interneto.

Mokymosi platforma internete „Egzaminatorius.lt“

Programėlė „Prieš egzaminą“ puikiai tinka pasitikrinti žinias vos ištaikius laisvą minutę, o savarankiško ruošimosi egzaminui sistema internete „Egzaminatorius.lt“ skirta rimtesniam prisėdimui prie kompiuterio ar mobilaus įrenginio ekrano. Sistema siūlo mokomosios medžiagos, nuorodų į kitus šaltinius bei užduočių ir testų moksleivio žinioms patikrinti rinkinį. Tiesa, ne nemokamai. Vieno iš keturių siūlomų dalykų – matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos ar biologijos – temų prenumerata kainuoja beveik 5 eurus.

Abiturientas už šią kainą prisijungęs prie sistemos internetu gali spręsti įvairaus sudėtingumo užduotis, naudotis teorijos konspektais kiekvienai temai bei nuorodomis į virtualius mokymosi šaltinius, taip pat gauti mokymosi rekomendacijas, įvertinti savo progresą.

„Egzaminatorius.lt“ kūrėjai taip pat tikina, kad visas sistemoje prieinamos mokomosios medžiagos ir testų turinys parengtas kompetentingų pedagogų ir atitinka 11-12 klasių programas bei brandos egzaminų užduotims taikomus kriterijus.

Istorijos korepetitorius internete – „GoHisto“

Mokymosi procesą pagyvina interaktyvi renkamų taškų sistema, galimas konkuravimas dėl geresnių rezultatų su draugais.

Istorinių įvykių, asmenybių ir datų pasaulyje pasiklydusiems moksleiviams padėti geriau išlaikyti egzaminą siūlo ir internetinė platforma „GoHisto“. Atlikus diagnostinį testą, sistema vartotojui parodo esamas istorijos žinių spragas ir pagal jas pateikia individualizuotą mokymosi medžiagą. Programa suskirstyta į smulkesnes temas, parengtas pagal naujausią istorijos egzamino programą, o mokymosi procesą pagyvina interaktyvi renkamų taškų sistema, galimas konkuravimas dėl geresnių rezultatų su draugais.

Kaip ir „Egzaminatorius.lt“ platforma, „GoHisto“ yra mokama – mėnesio prenumerata asmeniui kainuoja beveik 3 eurus. Norint naudotis programa, taip pat būtina prieiga prie interneto.

Brandos egzaminų testų informacinė sistema „PEIS test“

Informacinė sistema „PEIS test“ suteikia galimybę spręsti biologijos, chemijos, istorijos ir geografijos testus, sudarytus iš realių buvusių šių dalykų brandos egzaminų klausimų. Tiesa, visi atviro tipo buvusių egzaminų klausimai šioje sistemoje konvertuoti į klausimus su galimais atsakymų variantais, todėl tokiu būdu užduotys egzaminui besiruošiantiems abiturientams šiek tiek palengvintos.

„PEIS test“ sistema nėra statiška – klausimai generuojami atsitiktine tvarka arba, vartotojui pageidaujant, parenkamos dar nespręstos ir rečiausiai gvildentos užduotys. Statistinės analizės įrankiai taip pat leidžia identifikuoti problematiškiausias kiekvienam vartotojui temas ir sritis, o pagal tai generuoti pateikiamus testų klausimus.

Abiturientams ši e-mokymosi platforma suteikia galimybę savo rezultatus palyginti su kitų sistemos vartotojų, naudojant panašią reitingavimo sistemą kaip ir per tikrus brandos egzaminus.

Platforma yra pritaikyta mobiliesiems įrenginiams. Abiturientai gali rinktis nemokamą sistemos versiją arba įsigyti savaitės ar mėnesio prenumeratą, leidžiančią naudotis visomis jos galimybėmis. Savaitės prenumerata kainuoja beveik pusantro euro, mėnesio – beveik 3 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius