-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Acer“ maldauja „Microsoft“ negaminti savo planšetinio kompiuterio

Nors „Microsoft“ su planšete „Surface“ bandys konkuruoti su „iPad“, reikia nepamiršti, kad jų planšetė taip pat konkuruos su panašiais mobiliaisiais prietaisais, kurie yra pagaminti „Microsoft“ partnerių.
„Surface“ planšetinis kompiuteris
„Surface“ planšetinis kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis „Microsoft“ sprendimas paskatino „Acer“ generalinį direktorių JT Wangą išsakyti savo nuomonę dienraščiui „Financial Times“ apie „Surface“, kuri bus išleista spalio mėnesį. Jo nuomone, tai turės neigiamą poveikį pasaulinei ekosistemai, todėl jis maldauja programinės įrangos giganto dar kartą apie tai pagalvoti ir negaminti savo planšetės.

„Mes privalome pasakyti: pagalvokite! Pagalvokite dar kartą! Tai turės didžiulį neigiamą poveikį ekosistemai ir kitos kompanijos priims tai neigiamai. Tai nėra sritis, kurioje jūs esate stiprūs. Prašau, permąstykite viską, pagalvokite dar sykį“, – teigė „Acer“ generalinis direktorius.

Tuo pačiu JT Wangas pareiškė, kad jei „Microsoft“ žengia į „geležies“ rinką, „Acer“ galėtų tapti jos partnere programinės įrangos srityje.

„Jei „Microsoft“ tampa techninės įrangos kūrėja, tai ką daryti mums? Ar turėtume tiesiog sėdėti šalia „Microsoft“, o galbūt ieškoti alternatyvų?“, – retoriškai klausė JT Wangas.

„Microsoft“ atstovas spaudai pastebėjo, kad tai ne pirmas kartas, kai „Acer“ kritikuoja „Microsoft“ ambicijas sukurti planšetę.

„Acer“ vyresnysis viceprezidentas Oliveris Ahrensas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad „Microsoft“ viltys su „Surface“ nukonkuruoti „iPad“ žlugs ir atneš didelių nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius