-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Anonymous“ įsilaužė į Sirijos prezidentūros el. pašto dėžutes, dalies jų slaptažodžiai buvo „12345“

Programišių grupuotė „Anonymous“ įsilaužė į 78 Sirijos prezidentūros darbuotojų el. pašto dėžutes ir paviešino šimtus jose rastų el. laiškų. Tiesa, daugumą jų „nulaužti“ nebuvo sudėtinga, kadangi populiariausi naudoti slaptažodžiai buvo „12345“ ir kiti šių skaičių deriniai.
„Anonymous“ grupuotės simbolis – vadinamoji Vendeta kaukė.
„Anonymous“ grupuotės simbolis – vadinamoji Vendeta kaukė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokie ir panašūs skaičių deriniai laikomi vienais prasčiausių slaptažodžių, nepaisant to, juos dažnai naudoja mažiau patyrę interneto naršytojai, skelbia Mashable.com.

Amerikos žiniasklaidos dėmesį patraukė vienas nutekėjęs el. laiškas, kuriame surašyti patarimai Sirijos prezidentui Basharui al Assadui, ruošiantis pernai gruodį vykusiam interviu su „ABC News“ žurnaliste Barbara Walters.

Šiame laiške Sheherazadas Jaafaris, Sirijos atstovas Jungtinėse Tautose, žarstė patarimus prezidentui, kaip lengviausia manipuliuoti amerikiečių nuomone.

„Labai svarbu paminėti, kad krizės pradžioje buvo padaryta „klaidų“, nes mes neturėjome gerai organizuotų „policijos pajėgų“. Amerikiečiais lengva manipuliuoti, kai jie išgirsta, kad buvo padaryta „klaidų“ ir šiuo metu mes jas „taisome“. Taip pat svarbu paminėti tai, kas šiuo metu vyksta Volstryte ir kaip demonstracijas bando pažaboti policija, su šunimis ir mušdami žmones“, – rašoma nutekintame laiške.

Sirijos vadovas interviu metu taip pat pasinaudojo patarimu paneigti JAV žiniasklaidos teiginius, esą Sirijos vyriausybė žudo piliečius, vaiko demonstracijas jėga.

Be to, jam siūlyta akcentuoti tai, kad „Facebook“, „Youtube“ ir kitos interneto svetainės liko neužblokuotos, taip siekiant parodyti užsieniui tikrąją situaciją Sirijoje.

Sirijoje jau beveik metus tęsiasi protestai prieš autokrato B.Assado režimą. Valdžia protestuotojus malšina karine jėga. Teigiama, kad aukų skaičius jau viršijo 5 tūkstančius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius