-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ apmokestino piratinę muziką?

„Apple“ pirmadienį pristatyta virtuali saugykla „iCloud“, leisianti „debesyje“ išsaugoti net nepirktus muzikos įrašus, vertinama dviprasmiškai.
„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pasakoja apie virtualios saugyklos „iCloud“ galimybes.
„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pasakoja apie virtualios saugyklos „iCloud“ galimybes. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„iCloud“ leis vartotojams sinchronizuoti ne tik įvairius dokumentus, knygas, nuotraukas, kontaktus, kalendoriaus įrašus, bet ir muziką. Į virtualią saugyklą „Apple“ integravo muzikos parduotuvę „iTunes“.

Visas iki šiol joje nusipirktas dainas žmonės galės nemokamai atsisiųsti į bet kurį kitą „Apple“ įrenginį (kompiuterį „Mac“, planšetinį kompiuterį „iPad“, telefoną „iPhone“ ar muzikos grotuvą „iPod Touch“). Deja, muzikos transliavimo paslaugos kompanija nepristatė.

Maža to, sumokėję 25 dolerius per metus vartotojai galės įkelti į „debesį“ iki 20 tūkst. įrašų, kurių jie nepirko „iTunes“.

Įdomu tai, kad vartotojui įkėlus dainą, kurios jis nepirko per „iTunes“, „Apple“ automatiškai suras ją savo fonotekoje ir, nieko neprimokėjus, pažymės ją kaip nusipirktą kūrinį. O jei tokios dainos parduotuvėje nebus, kūrinys tiesiog bus išsaugotas vartotojo fonotekoje.

Muzikos platinimo tarnybos „TuneCore“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Jeffas Price‘as teigia, jog tokiu būdu „Apple“ apmokestino nelegalų turinį, rašo Mashable.com.

„Tokiu būdu iš vartotojų renkami pinigai už muziką, kurios jie galimai nė nepirko“, – pastebi J.Price‘as.

Anot jo, ši sistema ilgainiui gali pakeisti vartotojų požiūrį į „piratinę“ muziką ir įpratins juos pirkti muziką legaliai.

„Napster“ išmokė žmones atsisiųsti muziką ir klausytis jos naudojant kompiuterį. Ši nauja paslauga įpratins žmones muzikos klausytis internetu. Tai gali pakeisti visą muzikos industriją. Vartotojai yra iš naujo mokomi, kaip klausytis muzikos“, – teigė J.Price‘as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius