Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pralaimėjo bylą prieš ispanų planšetinių kompiuterių gamintoją NT-K

Ispanų kompanija NT-K, gaminanti „Android“ planšetinius kompiuterius, laimėjo bylą teisme prieš „Apple“, kuri bandė nuo dar 2010 m. uždaryti ispanų verslą.
„Apple“
„Apple“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NT-K pranešime rašoma, kad ji yra nedidelė kompanija, kuri dabartinės krizės metu stengiasi žengti į priekį. Taip pat pažymima, kad „Apple“, kaip planšetinių kompiuterių rinkos gigantas, padarė ispanams rimtą ekonominę ir emocinę žalą, todėl NT-K reikalauja atlyginti negautas pajamas, tiesioginius ir netiesioginius (moralinius) nuostolius.

Panašu, kad šiuo atveju „Apple“ pateikė per daug rimtus kaltinimus. „FOSS Patents“ kompanijos atstovas Florianas Mulleris, komentuodamas šią bylą, pažymėjo, kad „prekybiniai ginčai – tai viena, o apeliacija į baudžiamąją bylą – visiškai neprotinga“.

Ispanų kompanijos pergalė prieš „Apple“ gali padėti ir Pietų Korėjos kompanijai „Samsung“, kuri su kompanija iš Kupertino kovoja patentinėse bylose, susijusiose su planšetiniais kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais. Kaip pranešama, ypatingo dėmesio vertas tas faktas, kad „Apple“ kaltinimai ispanų NT-K buvo tokie patys, kaip ir dvi bylos prieš „Samsung“, kurios yra pasiekusios teismus Vokietijoje ir Olandijoje.

NT-K pažymi, kad nedideli elektronikos gamintojai (lygiai taip pat, kaip ir didieji, pavyzdžiui, HTC ir „Samsung“) tampomi po teismus dėl operacinės sistemos „Android“ naudojimo, o prieš „Apple“ kovoti tikrai sudėtinga. Tačiau ispanams pavyko apginti savo teises. „FOSS Patents“ duomenimis, tą patį ketina padaryti ir kita kompanija – vokiečių „JAY-tech“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius