Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pristatė šeštos kartos „iPhone “ išmaniuosius ir laikrodį „Apple Watch“

Antradienį vykstančiame specialiame renginyje Kalifornijoje „Apple“ pristatė šeštos kartos „iPhone“ ir pirmą savo išmanų laikrodį, kuris vadinsis „Apple Watch“. Kaip ir skelbta nutekintuose šaltiniuose, telefonas bus dviejų dydžių – su 4, 7 ir 5,5 colio įstrižainės ekranais. Didesnysis modelis vadinsis „iPhone 6 Plus“.
„Apple iPhone 6“ pristatymas
„Apple iPhone 6“ pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu telefonų modeliai bus plonesni už „iPhone 5S” – 4, 7 colių įstrižainės „iPhone 6“ storis sieks 6,9 mm, o 5, 5 colio įstrižainės „iPhone 6 Plus“– 7, 1 milimetro.

„Apple Pay“ leis parduotuvėje mokėjimą atlikti vos pridėjus išmanųjį prie kortelių skaitytuvo ir palietus ekraną. Duomenų apsaugai galima naudoti ir pirštų atspaudų skaitytuvą.

„Businessinsider“ praneša, kad šeštos kartos „Apple“ telefone programėlės prisitaikys prie ekrano padėties net ir jį pavertus. Be to, „iPhone 6“ bus ir specialus vienos rankos (angl. single handed) režimas, kuris leis naršyti internete be mygtukų, tik braukiant per ekraną į kairę ir dešinę puses. Telefono valdymo viena ranka funkcija įsijungs du kartus palietus pagrindinio meniu mygtuką.

Šeštos kartos „iPhone“ turės A8 procesorių, kuris, pasak „Apple“, užtikrins aukštos kokybės grafiką. Išmaniuoju taip pat bus galima sekti judesius ir progresą sporte, tuo pasirūpins M8 koprocesorius.

Nors „Apple“ niekuomet nesivaikė pikselių, kiek netikėta, kad ir „iPhone 6“ palikta aštuonių megapikselių kamera. Tiesa, joje įdiegtas naujas jutiklis, kuris leis daryti geresnės kokybės nuotraukas ir vaizdą fokusuos du kartus greičiau nei „iPhone 5S“. Taip pat kamera turės greitesnę vaizdo stabilizavimo funkciją. „Apple“ žada, kad kamera leis išgauti geresnės kokybės nuotraukas tamsoje.

Timas Cookas renginyje pristatė ir naują mokėjimų sistemą „Apple Pay“, kuri bus integruota šeštos kartos telefonuose ir veiks per NFC jungtį. „Apple Pay“ leis parduotuvėje mokėjimą atlikti vos pridėjus išmanųjį prie kortelių skaitytuvo ir palietus ekraną. Duomenų apsaugai galima naudoti ir pirštų atspaudų skaitytuvą.

Tiesa, iš pradžių atsiskaitymus galima bus atlikti tik tuose prekybos tinkluose, su kuriais „Apple“ bus sudarius sutartis.

Prekyba naujaisiais telefonais JAV bus pradėta rugsėjo 19-ąją dieną.

„Apple Watch“

Renginyje taip pat pademonstruotas ir ilgai lauktas išmanusis „Apple“ laikrodis, kuris pavadintas „Apple Watch“. Jis turės procesorių S1 su įvairiausiais jutikliais.

„Apple Watch“ bus daugiau nei kiti bendrovės įrenginiai pritaikytas asmeniniams poreikiams – bus galima rinktis iš šešių skirtingų dirželių, taip pat bus ir skirtingi laikrodžio ekranai.

Laikrodyje bus galima matyti ir telefone gautus pranešimus, iš laikrodžio atsakyti į žinutes.
Viena iš „Apple Watch“ funkcijų  leis pamatuoti ir su kitais pasidalinti savo širdies plakimo ritmu.

Laikrodžiui sukurta ir aibė įvairiausių programėlių. „Apple Watch“ bus pradėta prekiauti kitų metų pradžioje, jo kaina prasidės nuo 349 dolerių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius