-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojamieji kompiuteriai

Nešiojamasis kompiuteris tapo nepakeičiamu įrenginiu: vieniems tai pagrindinis darbo ar mokymosi įrankis, kiti mėgaujasi žaidimais, filmais ir interaktyviomis galimybėmis bendrauti. Šiandien jų pasiūla kaip niekada gausi, todėl galite nesunkiai pasimesti rinkdamiesi tinkamiausią įrenginį. Tam, kad taip neatsitiktų „Bitės Profai“ išskyrė šiuo metu penkis geriausius modelius – taip labiausiai poreikius atitinkantį kompiuterį išsirinksite lengviau.
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojamieji kompiuteriai
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojamieji kompiuteriai / Shutterstock nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • Rinkdamiesi kompiuterį mokslams atsižvelkite į konkrečias studijas arba būsimą specialybę;
  • Dėl M1 procesoriaus „MacBook Pro“ beveik tris kartus greitesnis ir veikia 5 valandomis ilgiau už senesnį šio kompiuterio modelį;
  • „Asus ROG Strix G15“ pasižymi galingais parametrais ir didesniu ekrano vaizdo atnaujinimo dažniu;
  • Optimalus „HP 250 G8“ kompiuteris turi skaičių klaviatūrą ir visas reikalingiausias jungtis Vidutinės klasės žaidimų kompiuteris „Lenovo Legion 5“ dėl savo technologijų pajėgus žaisti naujausius žaidimus;
  • „Lenovo„ sukuria vienas geriausių klaviatūrų, todėl „IdeaPad 3 14IIL05 14“ itin patogus daug rašantiems.

Jei norite daugiau sužinoti apie geriausius nešiojamuosius kompiuterius, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ straipsnį.

„Rinkdamiesi kompiuterį pirmiausia įsivardykite, ką su juo veiksite. Žaidimų mėgėjams reikalingas įrenginys su geresne vaizdo plokšte, dirbantiems aktuali patogi klaviatūra, kuri galbūt dešinėje pusėje turi dar ir skaičius. Mėgstantiems daugiau keliauti reikėtų atkreipti dėmesį į baterijos veikimo laiką, nes ne visada turėsite galimybę pakrauti kompiuterį“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Topas atnaujintas 2021 m. liepą.

„Apple MacBook Pro (Late 2020)“ – patikimas kompiuteris visai darbo dienai

Gamintojo nuotr./Apple MacBook Pro (Late 2020)“ – patikimas kompiuteris visai darbo dienai
Gamintojo nuotr./Apple MacBook Pro (Late 2020)“ – patikimas kompiuteris visai darbo dienai

Į naujausius kompiuterius „Apple“ įdiegė savo sukurtą M1 procesorių. Jis stebina našumu ir efektyvumu naudojant akumuliatoriaus energiją. Tiesa, vizualiai „MacBook Pro“ dizainas išliko beveik toks pats dailus bei ergonomiškas, koks buvo ir prieš kelerius metus pasirodžiusių modelių.

„Šios kompanijos kompiuteriai kasmet sulaukdavo tik smulkių atnaujinimų ir mažai kuo skirdavosi vieni nuo kitų. Pagaliau „Apple“ suteikia vartotojams rimtą priežastį atnaujinti senesnius modelius. „Apple“ teigia, kad naujasis procesorius greitesnis 2,8 karto. Jo grafinis apdorojimas spartesnis penkis sykius, o dirbtinio intelekto veikimas greitesnis net vienuolika kartų, lyginant su 2020 m. pradžioje išleistu identišku „MacBook Pro“ modeliu, turinčiu „Intel Core i5“ procesorių“, – pažymi „Bitės Profas“.

Dėl M1 procesoriaus „MacBook Pro“ veikia tiesiog įspūdingai ir gerokai taupiau naudoja baterijos energiją. Įvairūs testai parodo, kad akumuliatorius tarnauja net 50 proc. ilgiau, t.y. 5 valandomis daugiau už pirmtaką. Jau ankstesnis „MacBook Pro“ buvo vienas geriausių nešiojamųjų kompiuterių, o po tokio atnaujinimo „Apple“ įrenginys nusipelnė pirmosios vietos.

Daugiau apie „Apple MacBook Pro (Late 2020)“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Asus ROG Strix G15“ – trokštantiems išskirtinio greičio

Gamintojo nuotr./„Asus ROG Strix G15“ – trokštantiems išskirtinio greičio
Gamintojo nuotr./„Asus ROG Strix G15“ – trokštantiems išskirtinio greičio

Šis žaidimų entuziastų kompiuteris pasižymi galingais parametrais – itin sparčiu „AMD Ryzen 7-5800H“ procesoriumi ir aukščiausios klasės vaizdo plokštėmis „Nvidia RTX 3070“ arba „Nvidia RTX 3060“ (modelis priklauso nuo komplektacijos).

„Šio kompiuterio vidinis dizainas leidžia minėtoms vaizdo plokštėms panaudoti daugiau energijos, todėl kituose kompiuteriuose jos veikiausiai veiktų lėčiau. „ROG Strix G15“ kompiuterio ekranas palaiko didesnį vaizdo atnaujinimo dažnį su vos 3 ms atsako laiku. Dėl šių savybių įrenginys visapusiškai tinkamas elektroniniam sportui“, – įsitikinęs „Bitės Profas“.

Ekspertas atkreipia dėmesį, kad ir patys naudotojai gali tobulinti šį kompiuterį pagal savo poreikius. Abu darbinės atminties (RAM) lustai gali būti pakeisti į kitus. Be to, prie įrenginio galėsite prijungti itin sparčius SSD atminties diskus, kadangi jame yra dvi M.2 jungtys.

„ROG Strix G15“ įrenginys nepaliks abejingo nė vieno žaidimų mylėtojo, kadangi sukurtas tik iš aukščiausios klasės komponentų, o jo išorę puošia dailūs dizaino sprendimai – spalvota klaviatūra ir korpuso šonų apšvietimas.

Kompiuterinių žaidimų mėgėjai renkasi sparčius kompiuterius tam, kad galėtų mėgautis geriausia žaidimų patirtimi. Rinkoje sparčių nešiojamų kompiuterių pakankamai daug, tad „Bitės Profai“ apžvelgė juos ir pateikė penkių geriausių modelių, kurie užtikrins geriausia žaidimų patirtį, sąrašą. išskyrė penkis geriausius modelius, kurie užtikrins geriausia žaidimų patirtį.

Siūlome susipažinti su daugiau panašių parametrų kompiuterių modeliais ir pasižvalgyti į kitus įrenginius.

„HP 250 G8“ – protingas vidutinės klasės pasirinkimas

Gamintojo nuotr./„HP 250 G8“ – protingas vidutinės klasės pasirinkimas
Gamintojo nuotr./„HP 250 G8“ – protingas vidutinės klasės pasirinkimas

Įrenginys, sveriantis mažiau nei du kilogramus, pasižymi maža kaina, todėl mėgstamas ir prieinamas daugumai vartotojų.

„Jis neturi įvairių švieselių korpuse, todėl neatkreipia kitų žmonių dėmesio. Kompiuterio dizainas paprastas, bet skoningas. Tai standartinio dydžio (15,6 colio) įrenginys, džiuginantis papildoma skaičių klaviatūra, kurią gamintojai neretai panaikina net ir tokio didesnio dydžio kompiuteriuose“, – pastebi M.Vrubliauskas.

Technologijų ekspertas atkreipia dėmesį, kad „HP 250 G8“ turi visas reikalingiausias jungtis – nuo internetui skirtos LAN iki standartinių USB jungčių ar atminties kortelių skaitytuvo. Atminties kortelės vis dar itin populiarios, tačiau kompiuterių su šiuo skaitytuvu pastebimai mažėja.

„HP 250 G8“ tinkamas įvairaus amžiaus žmonėms – tiek vaikams ar studentams, tiek senjorams. Jis puikiai susitvarkys su kasdienėmis užduotimis ir nesuplonins jūsų piniginės.

Daugiau apie „HP 250 G8“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Lenovo Legion 5“ – naujausias vidutinės klasės modelis

Gamintojo nuotr./„Lenovo Legion 5“ – naujausias vidutinės klasės modelis
Gamintojo nuotr./„Lenovo Legion 5“ – naujausias vidutinės klasės modelis

Dauguma žaidimų mylėtojų atpažįsta „Legion“ ženklą, kurį „Lenovo“ puoselėja nuo 2017 metų. „Legion 5“ yra vidutinės klasės žaidimams skirtas įrenginys, kurio vienas privalumų – prieinama kaina.

„Legion 5“ modelyje įdiegta „Nvidia RTX 2060“ vaizdo plokštė, galinti dirbti su naujausiomis žaidimų technologijomis – „Ray Tracing“ ar DLSS, tad su šiuo kompiuteriu galėsite žaisti ir naujausius žaidimus“, – tikina technologijų ekspertas.

Dauguma žaidimų kompiuterių pasižymi iššaukiančiu dizainu, tačiau tik ne šis. Jis yra storesnis už standartinį nešiojamą kompiuterį, tačiau žavi savo itin plonais rėmeliais aplink ekraną, palaikantį didesnį 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažnį.

„Lenovo Legion 5“ turi daugumą naujausių technologijų ir kainuoja mažiau nei 2 tūkst. eurų, todėl puikiai tiks tiek dirbantiems, tiek mėgstantiems pažaisti.

Daugiau apie „Lenovo Legion 5“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14“ – patogiausias daug rašantiem

Gamintojo nuotr./„Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14“ – patogiausias daug rašantiem
Gamintojo nuotr./„Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14“ – patogiausias daug rašantiem

Savo galimybėmis nenusileidžia panašios kainos konkurentams nepaisant to, kad yra kiek mažesnis už standartinio dydžio kompiuterius. 14 colių įrenginys stilingai atrodo tiek namuose, tiek universitete.

„Lenovo“ sukuria vienas geriausių klaviatūrų rinkoje, o šis modelis nėra išimtis. Tikras malonumas rašyti su tokia ergonomiška ir patogia klaviatūra. Taip pat patogus ir tiksliai veikiantis yra ir šio įrenginio jutiklinis kilimėlis“, – įsitikinęs M. Vrubliauskas.

Net ir į mažesnio dydžio kompiuterį sutalpinta pakankamai daug jungčių – HDMI, USB, ausinių lizdas, atminties kortelių skaitytuvas.

„Lenovo“ kompiuteris labai patiks mokiniams ir studentams dėl nedidelės kainos ir universalumo. Tiesa, dėl stilingo dizaino jį turėtų pamėgti ir visa šeima.

Daugiau apie „Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

Jei renkatės kompiuterį, kuris taptų puikiu įrankiu mokslams ar studijoms, „Bitės Profai“ apžvelgė rinkoje esančius nešiojamuosius kompiuterius ir išskyrė penkis geriausius modelius tam, kad studentams ir moksleiviams būtų lengviau išsirinkti kompiuterį, labiausiai atitinkantį poreikius.

Daugiau apie kompiuterius galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje https://www.bite.lt/profai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius