-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 21 /16:48

Britų pareigūnai teigia sulaikę programišių grupuotės „Lulz Security“ lyderį, bet įsilaužėlių nenumarino

Didžiosios Britanijos policija praneša Vikfordo miestelyje sulaikiusi 19 metų jaunuolį, kuris, kaip įtariama, yra programišių grupuotės „Lulz Security“ įkūrėjas ir lyderis.
„Lulz Security“ profilis socialiniame tinkle „Twitter“
„Lulz Security“ profilis socialiniame tinkle „Twitter“ / 15min.lt nuotr.

Ši grupuotė jau spėjo pagarsėti įsilaužimais į kompanijų „Sony“, „EVE Online“, „Minecraft“, „Nintendo“ serverius, taip pat ji buvo nulaužusi JAV Centrinės žvalgybos valdybos ir JAV Senato tinklalapius (žr. Susiję straipsniai).

Įtariamasis buvo sulaikytas Esekso grafystėje esančiame nedideliame Vikfordo miestelyje, praneša „Sky News“.

„Asmuo buvo sulaikytas ištyrus įsilaužimus į sistemas ir „distributed denial of service“ (DDoS) atakas prieš kelias tarptautines kompanijas ir žvalgybos agentūras. Manoma, kad visus šiuos veiksmus atliko ta pati programišių grupuotė. Praėjusią naktį įtariamasis buvo sulaikytas, gyvenamosiose patalpose buvo atliktos kratos, didelis kiekis įrangos paimta ekspertizei“, – teigė Londono policijos valdybos atstovas spaudai.

„Lulz Security“ profilis socialiniame tinkle „Twitter“ pastaruoju metu įtartinai pritilo.

Neseniai ši grupuotė pranešė susivienijanti su programišiais „Anonymous“ ir paskelbė karą viso pasaulio vyriausybėms, bankams ir didžiosioms korporacijoms.

Papildyta 16.15 val.: Antradienį „Lulz Security“ paskelbė sėkmingai įsilaužusi į Didžiosios Britanijos gyventojų registro duomenų bazę ir pavogusi šalies gyventojų asmeninius duomenis. Programišių grupuotė teigė kol kas duomenis sauganti, tačiau žadėjo artimiausiu metu juos paviešinti.

Tačiau Didžiosios Britanijos Statistikos biuras nepatvirtino, kad į duomenų bazę buvo įsilaužta. „Mes dirbame su saugumo specialistais ir bandome išsiaiškinti, ar tokie teiginiai yra pagrįsti. Šie asmeniniai duomenys saugomi aukščiausiu lygiu. Šiuo metu mes neturime įrodymų, kurie pagrįstų teiginius, jog į duomenų bazę buvo įsilaužta“, – pranešė biuro atstovas.

„Lulz Security“, arba „LulzSec“, susikūrė gegužės mėnesį. Grupuotė teigė esanti lengvabūdiška organizacija, kurios tikslas – linksmybės ir „lulz‘ai“ (anglų žargonas, liet. juokai) internete.

Papildyta 16.48 val.: Programišių grupuotės „Lulz Security“ ir „Anonymous“ praneša, kad pareigūnai nesulaikė grupuotės lyderio.

„Geros naujienos: Ryanas yra mažai susijęs su „LulzSec“, jis tik palaikė IRC kanalą. Visi šeši „LulzSec“ nariai yra saugūs“, – pranešė „Anonymous“ savo „Twitter“ profilyje.

„Lulz Security“ „Twitter“ profilis neseniai taip pat atgijo. „Panašu, kad šlovingas „LulzSec“ lyderis buvo sulaikytas, viskam atėjo galas... palaukite... Mes vis dar čia! Kurį vargšą tipelį jie sulaikė?“, – retoriškai klausia grupuotės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius