Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CES 2015 pademonstruota, kaip telefonas įkraunamas per mažiau nei minutę

Išsikrovęs išmanusis telefonas technologijų parodoje CES 2015 buvo visiškai įkrautas greičiau nei užverda virdulys. Teigiama, kad Izraelio startuolio „StoreDot“ naudojama krovimo technologija ateityje gali gerokai pakeisti išmaniųjų telefonų ir net automobilių industrijas.
StoreDot kroviklis specialiai tam pritaikytą telefoną gali įkrauti greičiau nei per minutę
StoreDot kroviklis specialiai tam pritaikytą telefoną gali įkrauti greičiau nei per minutę. Nuotraukoje demonstruojama praėjusiais metais pristatyta senesnė kroviklio versija / Scanpix nuotr.

„StoreDot“ jau anksčiau pademonstravo panašų tokio kroviklio prototipą. Tačiau ankstesniame įraše, kuris buvo paviešintas prieš aštuonis mėnesius, baterijos kroviklis buvo be galo didelis, o technologija – toli nuo pritaikymo realybėje.

Galimybė išmanų įrenginį įkrauti šimtą kartų greičiau nei dabar galėtų visiškai pakeisti visą išmaniųjų telefonų ir kompiuterijos pasaulį.

Šįkart Las Vegaso technologijų parodoje demonstruojamas „Samsung“ telefonas buvo ne ką didesnis nei įprastinis, o krovimo jungtis – beveik tokia pat plona, kaip ir dabartiniuose telefonuose, praneša BBC.

Išradimas yra pagrįstas „nanotaškelių“ sukūrimu, kuriuos „StoreDot“ vadina organinėmis peptidų molekulėmis.

„Baterijoje vyksta netradicinės reakcijos, kurios mums telefoną leidžia pakrauti labai greitai. Jos sudaro sąlygas jonams nuo anodo prie katodo judėti tokiais greičiais, kokie buvo neįmanomi be mūsų turimų medžiagų“, – sakė bendrovės vadovas Doronas Myersdorfas.

Yra dar keletas iššūkių, kuriuos reikia patobulinti, tačiau jau 2016 m. „StoreDot“ žada sukurti nedidelį praktikoje pritaikomą modelį. Galimybė išmanų įrenginį įkrauti šimtą kartų greičiau nei dabar galėtų visiškai pakeisti visą išmaniųjų telefonų ir kompiuterijos pasaulį.

„StoreDot“ jau surinko 48 mln. dolerių investicijų. Investicijų gauta iš vieno iš didžiųjų išmaniųjų telefonų gamintojų, taip pat ir oligarcho Romano Abramovičiaus. Naująja technologija domisi didieji pasaulio telefonų gamintojai.

Pasak D.Myersdorfo, išmanusis su šia naujos kartos baterija kainuotų 100–150 dolerių brangiau ir galėtų išgyventi 1500 telefono įkrovimo ir iškrovimo ciklų – vidutiniškai trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius