Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl „Tele2“ gedimo visi mobiliojo ryšio naudotojai galėjo patirti skambinimo sunkumų

15min skaitytojai, besinaudojantys ryšio operatoriaus „Tele2“ paslaugomis, trečiadienį ryte nusiskundė, kad jiems nepavyksta skambinti. Paaiškėjo, kad taip nutiko dėl ryšio operatoriaus tarnybinės stoties gedimo.
Pyktis
Pyktis / Vida Press nuotr.

Kaip informavo „Tele2“ Komunikacijos vadovas Baltijos šalims, gedimas įvyko vienoje iš kelių skambučius apdorojančių tarnybinių stočių. Kuomet klientas inicijuoja skambutį, jis atsitiktiniu būdu nukreipiamas į vieną iš šios įmonės tarnybinių stočių (jų tikslaus skaičiaus A.Baranauskas nenurodė). Jeigu nukreipimas įvykdavo į neveikiančią stotį, skambutis nebuvo jungiamas su adresatu. Tačiau skambinant antrą ar trečią kartą tas pats skambutis galėjo būti jungiamas per kitą stotį, todėl klientai, kurie nenuleisdavo rankų ir susukdavo numerį ne vieną kartą, susisiekti su reikiamu adresatu sugebėdavo.

A.Baranauskas taip pat teigė, kad su tokiais pačiais sunkumais galėjo susidurti ir kitų operatorių naudotojai, skambinę „Tele2“ klientams, jeigu jų skambučiai buvo jungiami per netinkamai veikiančią stotį.

Paslaugos teikimo sutrikimas nebuvo apribotas geografiškai – su juo susidurti galėjo bet kuris lietuviško „Tele2“ tinklo naudotojas ar į šį tinklą skambinęs vartotojas.

Anot A.Baranausko, gedimas užfiksuotas apie 9 valandą ryte, 10:40 jis informavo, kad netinkamai veikusi įranga pataisyta ir šiuo metu yra stebima.

„Atsiprašome už patirtus nepatogumus“, – sakė A.Baranauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius