Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Devintosios „Hacker Games“ žaidynės grįžta į Klaipėdą

Jau devintosios didžiausios Lietuvoje kūrybinės dirbtuvės – hakatonas „Hacker Games” rugsėjo 22–24 d. grįžta ten, kur ir prasidėjo – į Klaipėdą, rašoma pranešime spaudai.
„Hacker Games“ akimirka
„Hacker Games“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Jų metu šimtai jaunųjų programuotojų, inžinierių ar dizainerių kurs programinės, techninės įrangos bei žaidimų produktus. Šiemet prie renginio prisijungė bei realių verslo užduočių dalyviams pateikė 27 investuotojus vienijanti Klaipėdos Laisvoji ekonominė zona (LEZ).

VšĮ „Versli Lietuva” ir jos startuolių ekosistemos skatinimo komanda „Startup Lithuania” per metus suorganizuoja ketverius hakatonus „Hacker Games”, kurie per savo istoriją iš viso yra pritraukę daugiau kaip 1500 dalyvių, sukūrusių per 150 produktų ar prototipų – sistemų, programų ir mobiliųjų programėlių, žaidimų, išmaniųjų įrenginių. Renginio organizatoriai siekia, kad kūrėjų komandos galvotų apie praktinį bei komercinį savo projektų pritaikomumą – tai leistų komandoms tęsti veiklą ir pasibaigus renginiui.

Šįkart klaipėdiečius ir miesto svečius galvoti apie praktinį kuriamų technologijų taikymą skatins Klaipėdos LEZ, prisidedanti prie renginio su tuzinu iš realaus verslo kylančių užduočių ir 1000 EUR prizu geriausiai komandai. Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ generalinis direktorius, tvirtina, kad nors investuotojai džiaugiasi uostamiesčio bei laisvosios ekonominės zonos privalumais ir nuolat augina savo veiklos apimtis, natūralu, kad įmonės turi įvairių iššūkių ar procesų, kuriems tobulinti reikalingos naujos idėjos.

„Matome milžinišką Klaipėdos ir visos Lietuvos jaunųjų technologijų kūrėjų potencialą, kartu žinome, su kokiais iššūkiais susiduria verslas. Dėl šios priežasties pateikiame „Hacker Games“ tuziną realių situacijų: mūsų įmonėms aktualūs duomenų pateikimo automatizavimo, vidinės komunikacijos, darbuotojų paieškos ir atrankos automatizavimo sprendimai, taip pat teritorijų ar patalpų stebėjimo ar net pašto dėžučių turinio nuskaitymo įrankiai. Pati LEZ valdymo bendrovė taip pat visada domisi inovatyviais skaitmeniniais investuotojų pritraukimo ar efektyvios komunikacijos su jau įsikūrusiomis įmonėmis įrankiais, galimybėmis analizuoti ir optimizuoti viešojo transporto maršrutus”, – pasakoja E. Kiudulas.

Pasak jo, galutinį užduočių sąrašą renginio dalyviai gaus likus savaitei iki renginio, tačiau jaunieji kūrėjai galės patys galvoti LEZ ar teritorijoje veikiančioms įmonėms aktualias idėjas.

„Hacker Games” dalyvius džiugins ir daugiau vertingų prizų. Renginio draugai „Game Insight“ žaidimų kūrimo kategorijoje laimėjusiai komandai padovanos 1000 Eur vertės kelionę į pasirinktą industrijos renginį, „TeleSoftas“ įsteigs 600 Eur prizą geriausiems programinės įrangos kūrėjams, o į Klaipėdos LEZ prizą komandos galės pretenduoti nepriklausomai nuo kategorijos.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas, o kadangi hakatono formatas dalyvius įtrauks į 48 val. darbus, organizatoriai pažada pasirūpinti ir poilsio sąlygomis bei maitinimu.

„Hacker Games” renginys šiemet vyks Klaipėdos Mokslo ir technologijų parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius