Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europoje kibernetinių išpuolių padaugėjo trečdaliu

Europos Komisija skelbia, kad pernai kibernetinių išpuolių padaugėjo daugiau nei trečdaliu. Siekiant paskatinti kovą prieš tokias atakas, Komisija pasirašė sutartį su kibernetinio saugumo rinkos atstovais.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123rf.com nuotr.

Į naująją partnerystę Europos Sąjunga investuos beveik pusę milijardo eurų, o iš partnerių tikisi dvigubai daugiau investicijų, pranešė LRT Radijas.

Naujausi tyrimai rodo, kad 80 procentų Europos įmonių per pastaruosius metus yra patyrusios bent vieną kibernetinio saugumo incidentą. Tai, anot Europos Komisijos, kelia pavojų pasitikėjimui skaitmenine ekonomika.

80 procentų Europos įmonių per pastaruosius metus yra patyrusios bent vieną kibernetinio saugumo incidentą.

Komisijos pirmininko pavaduotojas Andrusas Ansipas sako, kad Europa turi būti pasirengusi atremti kibernetines grėsmes, kurios tampa vis sudėtingesnės. Tam reikia plėtoti bendradarbiavimą su mokslo, regionų ir rinkos atstovais.

Pasak Komisijos, trečiadienį Europos Parlamentas turėtų priimti direktyvą, kuri sukurtų tarnybą, atsakingą už kompiuterinius išpuolius. Taip pat būtų įkurta valstybių bendradarbiavimo grupė, kuri dalytųsi informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius