-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ pristatė apeliavimo dėl pašalintų įrašų procesą

„Facebook“ antradienį paskelbė, kad suteiks vartotojams teisę apskųsti sprendimus, jei šis socialinis tinklas nuspręstų pašalinti žinutes, nuotraukas ar vaizdo įrašus, laikomus neatitinkančiais bendruomenės standartų.
„Facebook" socialinis tinklas
„Facebook" socialinis tinklas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Planai artimiausiais mėnesiais visame pasaulyje pradėti taikyti apeliavimo procesą buvo paskelbti feisbukui pirmą kartą įvertinus vidaus standartus, pagal kuriuos būdavo sprendžiama, kuriais įrašais nueita per toli kalbant apie neapykantą ar grasinimus.

„Tai dalis pastangų aiškiau formuluoti, kur užbrėžiame liniją turiniui“, – naujienų agentūrai AFP sakė už turinį feisbuke atsakinga Siobhan Cummiskey.

„Ir pirmą kartą suteikiame jums teisę apskųsti mūsų sprendimus dėl individualių žinučių, kad galėtumėte prašyti antros nuomonės, kai manote, kad mes suklydome“, – sakė ji.

Žingsnis siekiant labiau įtraukti „Facebook“ vartotojus buvo žengtas socialiniam tinklui bandant atremti kritiką daugeliu frontų, įskaitant žmonių duomenų tvarkymą, netikrų naujienų platinimą ir tai, ar politika paveikė sprendimus dėl turinio pašalinimo.

Kalifornijoje įsikūrusi kompanija jau leidžia žmonėms apskųsti profilių ar puslapių pašalinimą. Naujas apeliavimo procesas, kuris bus parengtas per vienus metus, apims ir individualias žinutes, sakė S.Cummiskey.

Pagal naująjį apeliavimo procesą pirmiausia bus kreipiamas dėmesys į pašalinimą, susijusį su nuogumu, seksu, neapykanta ar atviru smurtu.

Pranešimuose apie pašalintas žinutes ar vaizdus bus mygtukai, kuriuos paspaudus bus inicijuota apeliacija. Jas svarstys „Facebook“ komandos nariai. Ieškoti standartų pažeidžiančio turinio padeda programinė įranga, bet apeliacijas nagrinės žmonės; siekiama, kad tai būtų padaroma per vieną dieną.

„Manome, kad žmonių galimybės dalyvauti šiame procese yra dar vienas būtinas teisingos sistemos kūrimo komponentas“, – sakė pasaulinės produktų valdybos viceprezidentė Monika Bickert.

„Pirmą kartą skelbiame vidaus įgyvendinimo gaires, kuriomis vadovaudamiesi mūsų turinio recenzentai priima sprendimus dėl to, kas leidžiama feisbuke“, – pridūrė ji.

Maždaug 7,5 tūkst. turinio recenzentų priklauso kompanijos 15 tūkst. žmonių komandai, kuri rūpinasi saugumu, sakė S.Cummiskey. Pasak jos, iki šių metų pabaigos komanda turi išaugti iki 20 tūkst. žmonių.

„Braižyti linijas dėl to, kuo žmonės gali ir kuo negali dalintis feisbuke, gan keblu ir sudėtinga, todėl konsultuojamės su ekspertais“, – sakė S.Cummiskey, anksčiau dirbusi ir žmogaus teisių advokate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius