Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ ragina sunaikinti aibę pažeidžiamumų turinčią „Adobe Flash“ programą

Technologijų įmonės nusigręžia nuo „Adobe Flash“. „Firefox“ užblokavo visas „Adobe Flash“ versijas, o „Facebook“ saugumo vadovas paragino jo atsisakyti visiškai. Taip nuspręsta po to, kaip „Adobe Flash“ rasta rimtų spragų, apie kurias jau sužinojo ir spėjo išnaudoti programišiai, rašo „The Guardian“.
Firefox naudotojai kaskart vietoje „Youtube“ įrašų ar reklamų kompiuterio ekrane mato tokį įspėjimą
Firefox naudotojai kaskart vietoje „Youtube“ įrašų ar reklamų kompiuterio ekrane mato tokį įspėjimą

„Firefox“ naudotojai, norintys pamatyti „Flash“ paremtą turinį kaip vaizdo įrašai, reklamos ir pan., turi paspausti ant atsiradusios nuorodos ir sutikti su įspėjimu, kad „Flash“ yra pažeidžiamas.

„Firefox“ naudotojai įprastiniu būdu negalės naudoti „Flash“ programos tol, kol nebus išleistas programinės įrangos atnaujinimas.

„Firefox“ naudotojai įprastiniu būdu negalės naudoti „Flash“ programos tol, kol nebus išleistas programinės įrangos atnaujinimas.

„Adobe“ jau kuris laikas negalėjo susitvarkyti su gausybe pažeidžiamumų „Flash“ programoje ir į kilusį šurmulį beveik nereagavo.

„Facebook“ saugumo vadovas Alexas Stamosas, kuris žinomas dėl to, kad anksčiau gerokai pagerino „Yahoo“ operacijų saugumą, paragino atsisakyti „Flash“ grotuvo.

Pasak jo, turėtų būti nustatyta ir viešai paskelbta diena, kada „Flash“ turės būti sunaikintas, kad industrija spėtų prisitaikyti prie pokyčių.

„Niekas neskiria laiko tam, kad perrašytų savo įrankius ir atsinaujintų iki HTML5, nes jie tikisi, kad „Flash“ gyvuos amžinai. Mums reikia nustatytos datos, kad tai paskatintume“ – rašė A.Stamosas.

„Flash“ grotuvui jau buvo padaryta nemažai alternatyvų, įskaitant ir „Microsoft“ kurtą „Silverlight“, tačiau naršyklių kūrėjai, įskaitant ir „Chrome“, jos atsisakė.

Viena iš priežasčių, dėl kurių industrijai nebereikia programų kaip „Flash“ ar „Silverlight“, yra HTML5 standartų augimas, kurie suteikia kur kas daugiau galimybių vaizdo įrašų žiūrėjimui.

Kai kurios įmonės, pavyzdžiui, „Apple“, niekada nepalaikė „Flash“ . Steve'as Jobsas kritikavo „Flash“ dėl neefektyvaus baterijos naudojimo ir saugumo trūkumo.

„Google“ nutraukė „Flash“ palaikymą „Android“ 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius