-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19 /19:08

„Filmai.in“ prarado beveik 650 tūkst. prisijungimo vardų ir nešifruotų slaptažodžių

Neteisėtą veiklą vykdanti ir formaliai Lietuvoje blokuojama piratinio turinio transliavimo svetainė „Filmai.in“ tapo eiline paslauga, kuri šią savaitę buvo pakabinta ant savo vartotojų duomenų nesaugančių organizacijų gėdos stulpo.
„Filmai.in“
„Filmai.in“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neskaitant to, kad vartotojų duomenų praradimas jau savaime yra nemažas smūgis reputacijai, „filmai.in“ nusikaltimas prieš savo klientus, iš kurių buvo prašoma pinigų už pavogto turinio peržiūras, nusikalto daug smarkiau nei „CityBee“, „Orakulas“ ar „DarniPora.lt“: kiek galima spręsti iš informacijos, pateiktos „RaidForums“ svetainėje, kuri šią savaitę paviešino jau ketvirtą pavogtą duomenų bazę, „Filmai.in“ vartotojų slaptažodžius saugojo atviro, nešifruoto teksto pavidalu.

Nutekintos duomenų bazės dalį paviešinęs asmuo tikina, kad duomenys pavogti 2019–2020 metais, tad yra ganėtinai aktualūs – naujesni, nei „CityBee“. Duomenų bazės apimtis ją paskelbusio asmens teigimu – 646 tūkst. eilučių, tačiau vėliau buvo patikslinta, kad eilučių kiekis toje duomenų bazėje iš tikrųjų yra beveik 650 tūkstančių.

Visgi pasitikėjimą duomenų bazės aktualumu šiek tiek mažina tai, kad pateiktoje nuotraukoje matomi elektroninio pašto adresai daugiausiai iš @one.lt domeno – apie šios pašto paslaugos išjungimą viešai buvo pranešta dar 2019 m. liepos mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius