-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gavo ko norėjo: Pietų Korėjoje uždrausta prekyba dalimi „Apple“ ir „Samsung“ gaminių

Dėl patentų pažeidimų įvairiose šalyse besipešančios „Apple“ ir „Samsung“ Pietų Korėjoje gavo tai, ko siekė – teismas pripažino, kad abi jos pažeidė viena kitos patentus ir uždraudė joms šioje šalyje prekiauti dalimi gaminių.
Vyras rankose laiko „Samsung Galaxy S II“ (d.) ir „Galaxy Ace“ išmaniuosius telefonus. Fone – „Apple“ telefonas „iPhone 4“.
Vyras rankose laiko „Samsung Galaxy S II“ (d.) ir „Galaxy Ace“ išmaniuosius telefonus. Fone – „Apple“ telefonas „iPhone 4“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismas nusprendė, „Apple“ pažeidė du „Samsung“ patentus, o Pietų Korėjos kompanija pripažinta kalta dėl vieno JAV konkurentei priklausančio patento pažeidimo.

Dėl to Pietų Korėjoje uždrausta prekiauti „Apple“ telefonais „iPhone 3GS“ ir „iPhone 4“ bei planšetiniais kompiuteriais „iPad“ ir „iPad 2“.

„Samsung“ teks išimti iš prekybos išmaniuosius telefonus „Galaxy S1“ ir „Galaxy S2“ bei planšetinius kompiuterius „Galaxy Tab 10.1“.

Taip pat teismas nurodė „Apple“ sumokėti 40 mln. vonų (97 tūkst. Lt) konkurentei iš Pietų Korėjos, o pastaroji jai turės atlyginti 25 mln. vonų.

„Samsung“ pripažinta kalta pažeidusi „Apple“ patentą, susijusį su „atsimušimo“ funkcija, kuri leidžia vartotojams sužinoti, kad jie pasiekė peržiūrimo vaizdo kraštą.

„Apple“ pažeidė patentus, susijusius su ryšių technologijomis, kurios, pavyzdžiui, leidžia paspartinti duomenų perdavimą internetu.

Tačiau teismas atmetė „Apple“ kaltinimus, esą „Samsung“ nukopijavo jos gaminių dizainą. „Yra daug išorinių dizaino panašumų tarp „iPhone“ ir „Galaxy S“ (telefonų), tokių kaip užapvalinti kraštai ir didelis ekranas. Tačiau šie dalykai jau buvo aprašyti ankstesniuose produktuose, – paskelbė teismas. – Atsižvelgiant į tai, kad iš principo sudėtinga atlikti smarkius dizaino pakeitimus lietimui jautrius ekranus turinčiuose mobiliuosiuose produktuose, o atsakovas („Samsung“) diferencijavo savo produktus trimis mygtukais įrenginio priekyje, pritaikė kitokį vaizdo kameros ir šoninės dalies dizainą, šių dviejų produktų išvaizda yra skirtinga.“

Artimiausiu metu savo sprendimą panašioje byloje turėtų paskelbti ir JAV teismas. Tiesa, čia „Apple“ siekia prisiteisti net 2,5 mlrd. dolerių iš „Samsung“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius