Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausio IFA parodos telefono apdovanojimas – už kosmetiką

Berlyno paroda IFA kasmet sutraukia gausų būrį didžiausių pasaulyje ir mažesnių IT įmonių, gausybę žurnalistų ir nesuskaičiuojamas minias paprastų lankytojų. Tai yra vieta ir laikas, kur gimsta pasaulinės tendencijos – pavyzdžiui, būtent šioje parodoje 2011 metais pasauliui pirmąkart parodytas „Samsung Note“ telefonas.
„Sony Xperia XZ3“ išmanusis telefonas
„Sony Xperia XZ3“ išmanusis telefonas / Vaido Neverausko nuotr.

Bet dabar susidaro įspūdis, kad geriausi IFA laikai baigėsi: nors Berlyno parodų centras vis dar plečiasi, apima nenumaldomas jausmas, kad čia smelkiasi technologinis pelėsis. Vienas iš to įrodymų – kad parodos organizatoriams geriausio telefono apdovanojimą teko skirti ne už kokią nors rimtą pažangą, o už kosmetinį atnaujinimą.

Kita vertus, taip įvertintas telefonas tikrai nėra prastas – tai yra naujasis flagmanas „Sony Xperia XZ3“. Jis, lyginant su pavasarį parodytu „Xperia XZ2“, išsiskirs šiek tiek didesne ekrano įstrižaine (6 coliai vietoj 5,7), nauja ekrano technologija (QHD OLED vietoj IPS LCD) ir atšviežintu dizainu (jis tolsta nuo įprasto kampuoto „Sony“ dizaino bei linksta prie „Samsung Note“) su užlenktais ekrano kraštais ir keistai „Infinity Display“ primenančiomis viršutinės bei apatinės juostelių formomis. Padidintas ir taškų tankis ekrane: raiška išaugo nuo 1080 x 2160 iki 1440 x 2880 taškų (atitinkamai taškų tankis – nuo 424 iki 537 colyje).

Visa kita beveik nepakito: tas pats „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorius, ta pati pagrindinė kamera, tas pats darbinės ir nuolatinės atminties kiekis (4 ir 64 GB atitinkamai – atrodo, jau pats laikas būtų šiuos skaičius padidinti), ta pati išlenkta ir neįtikėtinai slidi nugarėlė, dėl kurios įrenginys slysta net nuo horizontalių paviršių ir lygiai taip pat ne itin patogioje vietoje įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas (nugarėlės centre – kiek per žemai, dėl ko pirštu beveik visuomet nučiupinėjamas ne atspaudų skaitytuvas, o aukščiau esantis objektyvas).

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Sony Xperia XZ3“ išmanusis telefonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Sony Xperia XZ3“ išmanusis telefonas

Iš bent kiek labiau dėmesio vertų kitų išmaniųjų telefonų gamintojų šiemet savo naujus produktus pristatė iš Kanados į Kiniją persikraustęs „Blackberry“ prekės ženklas („BlackBerry Key 2 LE“) ir ne pačius geriausius laikus išgyvenantys HTC („HTC U12 Life“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius