-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ apmokestins „Google Play“ paslaugas Europoje

JAV technologijų gigantai „Google“ ketina iš telefonų gamintojų reikalauti licencinio mokesčio už galimybę naudotis populiariąja „Google Play“ paslauga, tačiau šie gamintojai kartu įgis teisę į savo produktus diegti kitų gamintojų operacines sistemas – tokie sprendimai priimti siekiant atitikti Europos Sąjungos antimonopolinio tyrimo prieš „Google“ reikalavimus, rašo „Reuters“.
„Google Play“ programėlių parduotuvė
„Google Play“ programėlių parduotuvė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 „Google“ Bauda

Motininės įmonės „Alphabet“ padalinys „Google“ apie naująją politiką paskelbė antradienį, spalio 16 dieną, praėjus trims mėnesiams po to, kai Europos Komisija paskyrė „Google“ rekordinę 4,34 mlrd. eurų baudą už „Android“ operacinės sistemos panaudojimą trukdant konkurentams siekti vietos rinkoje.

Įmonės atstovai paskelbė, kad licencijavimo mokesčiais ketina kompensuoti pajamas, kurios bus prarastos dėl naujų reikalavimų laikymosi.

„Kadangi „Google Search“ ir „Chrome“ diegimas kartu su kitomis mūsų programėlėmis padėjo mums finansuoti „Android“ sistemos vystymą ir nemokamą platinimą, įvesime naują mokamą licencijavimo sutartį išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, kurie bus platinami Europos ekonominėje erdvėje“, – savo tinklaraštyje paskelbė „Google“ vyr. viceprezidentas platformoms ir ekosistemoms Hiroshi Lockheimeris.

Europos ekonominei erdvei priklauso 28 ES valstybės ir Islandija, Lichtenšteinas bei Norvegija.

Gamintojai, į naujus įrenginius diegiantys „Google Play“ bei kitas „Google“ paslaugas („Gmail“, „YouTube“, „Maps“), taip pat gali nemokamai diegti „Google Search“ ir „Chrome“ naršyklę.

„Operacinės sistemos „Android“ partneriai, pageidausiantys platinti „Google“ programėles, taip pat galės kurti su šia sistema nesuderinamus įrenginius ir planšetinius kompiuterius, skirtus Europos ekonominei erdvei“, – teigė H.Lockheimeris.

Pokyčiai visiems naujiems telefonams ir planšetėms, kurie bus parduodami Europos ekonominėje erdvėje, įsigalios nuo spalio 29 dienos.

ES antimonopolinio tyrimo, kurio išvados buvo pateiktos liepą, vykdytojai pareiškė, kad „Google“ monopolistinę veiklą vykdė nuo 2011 metų – reikalavo, kad gamintojai kartu su „Google Play“ programėlių parduotuve į naujus įrenginius įdiegtų ir „Google Search“ programėlę bei „Chrome“ naršyklę.

Kita neteisėta „Google“ praktika buvo kompensacija gamintojams, kurie į telefonus diegė tik „Google Search“ paiešką, be to, „Google“ reikalavo, kad gamintojai savo asortimente neturėtų įrenginių su konkuruojančiomis operacinėmis sistemomis.

15min pateikė prašymą įmonėms „Huawei“ ir „Samsung“ pakomentuoti situaciją bei išaiškinti, kaip dėl „Google“ sumanymo keisis įrenginių kainos paprastiems vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius