-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ siūlo pasižvalgyti po savo duomenų centrus

Korporacija „Google“ nusprendė virtualiai įsileisti interneto naršytojus į patalpas su kompanijos serveriais.
„Google“ darbuotojas bendrovės duomenų centre
Korporacija „Google“ leido pasižvelgyti po patalpas, kuriose yra kompanijos serveriai. / „Google“ nuotr.

Pažvelgti į duomenų centrų fotografijas, nuo kurių paieškos gigantas nuėmė grifą „Visiškai slaptai“, galite paspaudę šią nuorodą. Jose galima pamatyti korporacijos inovatyvius techninius sprendimus, o taip pat personalą ir vietas, kurios užtikrina „Google“ paslaugų funkcionavimą.

Taip pat galima sudalyvauti virtualioje ekskursijoje po vieną „Google“ duomenų centrų (į ją galite patekti čia).

Kiekvienas vartotojas gali virtualiai keliauti po duomenų centrą: įeiti per pagrindinį įėjimą, pakilti laiptais, pasukti į dešinę nuo stalo teniso stalo ir, praėjus koridorių, patekti į mašinų salę. Arba tiesiog pasivaikščioti aplink pastatą ir pamatyti energiją taupančią aušinimo sistemą, kuri vėsina skaičiavimų kompleksą.

Reikia pažymėti, kad „Google“ labai atsargiai žiūri į savo duomenų centrų saugumą ir juose naudojamų technologijų apsaugą. Kad būtų išlaikytos paslaptys, „Google“ inžinieriams dažnai tenka aptarnauti serverius visiškoje tamsoje. Būtent tokio originalaus aptarnavimo metodo „Google“ laikosi duomenų centre, kurį paieškos gigantas nuomojasi iš kompanijos „Equinix“. Duomenų centro patalpose nėra nė vienos lemputės, ir techniniam personalui tenka naudotis šalmais su žibintuvėliais – lyg šachtininkams.

Spintos, kuriose yra serveriai, turi delno atvaizdo skenerius, o įrangos aptarnavimas vyksta akylai stebint vaizdo kameroms. Tokio gana paranojiško elgesio priežastis – būtinybė dalintis duomenų centro erdve su kitomis interneto kompanijomis, kurios taip pat naudojasi „Equinix“ paslaugomis. Tokių originalių serverinių sprendimų naudojimas – tai pranašumo prieš konkurentus garantas, todėl „Google“ priemonės ne tik jai pačiai, bet ir nemažai daliai kitų kompanijų yra suprantamos.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: Explore a Google data center with Street View

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius