Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

HP atidavė „webOS“ atvirojo kodo programuotojams

„Hewlett-Packard“ (HP) nusprendė nenumarinti mobiliesiems įrenginiams skirtos operacinės sistemos „webOS“, o vietoje to išleis jos sisteminį kodą, kurį galės naudoti atvirojo kodo programuotojai.
HP žada ir toliau gaminti kompiuterius, o atsisako tik mobiliųjų įrenginių – planšetinių kompiuterių bei telefonų su „webOS“ operacine sistema. Lietuvoje jais nebuvo prekiaujama.
HP žada ir toliau gaminti kompiuterius, o atsisako tik mobiliųjų įrenginių – planšetinių kompiuterių bei telefonų su „webOS“ operacine sistema. Lietuvoje jais nebuvo prekiaujama. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija žada toliau investuoti į šį projektą, neatsisakoma ir planšetinių kompiuterių linijos, praneša BBC.

HP įsigijo „webOS“, kai pernai už 1,2 mlrd. dolerių (3,12 mlrd. Lt) nusipirko ją sukūrusią kompaniją „Palm“. Kompanija naudojo šią operacinę sistemą savo planšetiniuose kompiuteriuose „Touchpad“, kurių gamyba buvo nutraukta vos jiems pasirodžius prekyboje. Tuomet HP paskelbė atsisakanti mobiliųjų įrenginių gamybos, tačiau vėliau šį sprendimą suspendavo, o dabar pareiškė, kad gamins planšetinius kompiuterius mažiausiai iki 2013 metų.

„HP leidžia atsiskleisti atvirojo kodo bendruomenės kūrybiškumui, kuriant naujos kartos aplikacijas ir įrenginius“, – sakė HP prezidentė Meg Whitman.

„WebOS“ sisteminį kodą galės naudoti atvirojo kodo programuotojai, partneriai ir pačios HP darbuotojai. Bendrovė žada „aktyviai dalyvauti ir investuoti į šį projektą“.

Technologijų analitikai sveikino tokį sprendimą, kuris yra ypač naudingas HP „Touchpad“ planšetinių kompiuterių pirkėjams. Vis dėlto prognozuojama, kad „webOS“ liks nišine operacine sistema ir netaps „Android“ ar „iOS“ konkurente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius