-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HTC telefono apžvalga: kas liko iš buvusios didybės?

Kažkada diktavusi madas išmaniųjų telefonų srityje, šiandien telefonų gamintoja HTC kuria kokybiškas, bet niekuo neišsiskiriančias savo didingiausių kūrinių kopijas. Šiemet išleistas naujausias flagmanas HTC 10 atrodo solidžiai ir turi viską, ko reikia išmaniajam, bet niekuo nestebina. Palyginus su konkurentais – toks blankumas yra blogai.
HTC 10 telefonas
HTC 10 telefonas / Gamintojo nuotr.

Nedaug kas prisimena, kad legendinis „HTC Desire“ kažkada lygiomis

teisėmis konkuravo su pirmaisiais „Apple iPhone“ išmaniaisiais. Nors ir daug mažesnė nei LG ar „Samsung“, HTC karts nuo karto pademonstruodavo, kad turi svarų žodį išmaniųjų telefonų sferoje. Prieš tris metus pasirodęs „HTC One (M7)“ buvo tarsi šviežio oro gūsis „Android“ telefonų stovykloje – vientisas metalinis korpusas, du ekrano šonuose esantys garsiakalbiai, atkuriantys stereo garsą, raiškus ekranas ir labai neblogas fotoaparatas. Tuomet tai buvo tikros inovacijos ir „HTC One“ lengvai krovė į kaulus pigia plastmase pasipuošusiems LG ir „Samsung“ flagmanams. Tuomet atrodė, kad HTC laukia nuostabus rytojus.

Šiandien praėjus trejiems metams, atrodo, kad šią Taivanio gamintoją apėmusi stagnacija, nes kurdama telefonus, ji vis dar bando papirkti vartotojus tais pačiais koziriais. Deja, visi konkurentai šiandien vienas per kitą ritasi, bandydami pasiūlyti vis ryškesnes naujoves – „Apple iPhone“ siūlo paspaudimams jautrų ekraną, LG G5 – keičiamus modulius, „Samsung Galaxy S7“ – virtualią realybę. O kur dar kinų telefonai, už labai patrauklią kainą suteikiantys tiek galią, tiek pakenčiamą dizainą. Tad ar HTC 10 turi kuo suvilioti įnoringus šiandienos išmaniųjų vartotojus?

Senamadiškai elegantiškas

HTC 10 yra solidžiai ir elegantiškai atrodantis telefonas – vientisas metalinis korpusas sukuria patvarumo įspūdį ir galbūt keltų prabangos pojūtį, jei ne faktas, kad beveik visi konkurentai šiandien savo rageliams naudoja metalą ir stiklą. Nors patvariu „Gorilla Glass“ stiklu padengtas HTC 10 ekranas gražiai susijungia su metaliniu korpusu, telefonas nėra atsparus drėgmei ir juo labiau vandeniui. Nepaisant to, ragelis maloniai guli delne, neslysta iš jos, o 5,2 colio įstrižainės ekraną patogu valdyti net ir vienos rankos pirštais.

Prieš tris metus pasirodęs „HTC One“ turėjo vieną nuostabią savybę – ekrano galuose esančius garsiakalbius, kurie atkurdavo stereo garsą, tad juo žiūrėti filmus buvo vienas malonumas. „Dešimtukė“ taip pat turi du garsiakalbius, tačiau jie išdėstyti kiek kitaip, be to, vienas jų skirtas atkurti žemus, o kitas – aukštus dažnius. Deja, jais grojamos muzikos ir kitų garsų kokybė tikrai prastesnė nei pirmtakų. Visgi džiugina tai, kad HTC kartu su rageliu prideda tikrai gan kokybiškas ausines.

Po ekranu esantis pirštų atspaudų skaitytuvas yra gal kiek lėtesnis nei konkurentų, tačiau, ko gero, dauguma to uždelsimo nė nepastebės. Tiesa, ilgiau palaikius pirštą ant jo, ekrane pasirodo „Google Now“ programos langas, kad kartais tikrai erzina. Smagi naujovė – apatinėje briaunoje esantis „USB-Type C“ lizdas, kurio kištukas yra simetriškas, tad daugiau nebereiks vargti tamsoje bandant įkišti įkrovėjo kabelį. Be to, šis modernus USB lizdas leidžia daug sparčiau perkelti duomenis iš arba į telefoną bei jį įkrauti. Pastarasis procesas trunka tikrai greitai – nuo visiškai išsekusios iki pilnos baterijos pakanka nepilnos valandos.

Gamintojo nuotr./HTC 10 telefonas
Gamintojo nuotr./HTC 10 telefonas

Neišskirtiniai pajėgumai

HTC 10 sukrauti visi galingiausi elementai – „Qualcomm Snapdragon 820“ procesorius, 4 gigabaitai darbinės atminties, stipri „Adreno 530“ vaizdo posistemė. Todėl net ir patys kiečiausi trimačiai žaidimai eina kaip iš pypkės, o pats telefonas tuo metu beveik nekaista. Visgi šiandien to net negalima įvardinti, kaip ryškaus privalumo, nes panašiai galingas dalis savo išmaniųjų telefonų viduje montuoja net ir kinų gamintojai, traukiantys akį ypač nedidelėmis kainomis. HTC taip pat neatsilieka nuo naujausios mados, sugrąžinusios į telefonus „microSD“ atminties korteles, tad net ir įsigijus 32 gigabaitų talpos modelį, vietos neturėtų pritrūkti.

HTC 10 įmontuota 3000 mAh talpos baterija neįtikėtinai ištverminga – telefonas „išgyvena“ apie pusantros dienos ir tik tada jau pradeda šauktis elektros lizdo. Prie to stipriai prisideda puikiai optimizuota operacinė sistema, kurioje gamintoja giriasi sumažinusi nereikalingų energiją ėdančių ir spartą mažinančių procesų skaičių. Apskritai paėmus, nors telefone įdiegta „Android 6 Marshmallow“ operacinė sistema, kuri yra „apvilkta“ gamintojos sukurta „HTC Sense“ aplinka, šioje beveik nėra įvairias telefono funkcijas dubliuojančių programėlių ir įvairių erzinančių funkcijų. Tiesą pasakius, HTC 10 vartotojo sąsaja beveik neatskiriama nuo klasikinę „Android Marshmallow“ turinčių „Google Nexus“ serijos ragelių aplinkos.

Dar viena jau daugelį metų besitęsianti HTC telefonų problema – tai jų fotoaparatų kokybė. Dar prieš porą metų gamintoja nusprendė montuoti didesnius pikselius turinčias kamerų matricas, kurios turėjo ženkliai padidinti nuotraukų kokybę prasto apšvietimo sąlygomis. Deja, šis tikslas taip niekada ir nebuvo pasiektas – HTC aplenkė visi konkurentai. Naujausias modelis irgi ne išimtis – jo fotoaparatu darytos nuotraukos yra pakankamai kokybiškos, bet tikrai niekuo neišsiskiria.

Išvados

HTC 10 yra tiesiog labai solidus telefonas – atrodo puikiai, veikia sparčiai, turi viską, ko tik gali prireikti. Visgi palyginus su konkurentais, jis atrodo blankus ir niekuo negalintis nustebinti. Žinoma, tai nėra bloga savybė – juk yra labai daug žmonių, kuriems reikia būtent tik telefono, o ne kažkokio technologinio žaisliuko. Deja, šioje vietoje HTC 10 koją pakiša jo kaina – už 700 eurų galima gauti bet kurios kitos gamintojos flagmaną, turintį kažkokią išskirtinę funkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius