Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Huawei P10“ išmaniuosiuose – skirtingų tipų atmintis

Parodoje MWC 2017 pristatytas flagmanas „Huawei P10“ skirtingose rinkose siūlo skirtingos talpos vidinę atmintį. Tačiau prieš kelias dienas paaiškėjo, kad kai kurie prietaisai skiriasi ne tik atminties talpa, bet ir jos tipu.
„Huawei P10“ pristatymo akimirka
„Huawei P10“ pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai išsiaiškinti padėjo testavimo programėlė „Androbench 5.0“, kuri atskleidė, kad iš pažiūros identiškų prietaisų duomenų nuskaitymo greitis svyruoja nuo 280 MB/s (eMMC 5.1) iki 400 (UFS 2.0) ar net iki 790 MB/s (UFS 2.1). Po šios informacijos paskelbimo vartotojai laukė oficialaus „Huawei“ atsakymo ir pagaliau gavo jį.

Pasak bendrovės atstovų, flash atmintį jų išmaniesiems gamina keletas patikimų tiekėjų, pagal aiškius „Huawei“ nurodymus. Be to, prietaisų naudojimo įspūdis susidaro remiantis keliais kriterijais – nuo procesoriaus iki fotoaparato ir programinės įrangos.

Dėl ROM tipo kinai postringauja, kad flash atminties testavimo rezultatai neatitinka realių veikimo visoje sistemoje duomenų ir atminties darbą lemia ne vien aparatinė įranga, o našumas priklauso nuo daugelio kitų telefono elementų. Apibendrinant galima teigti, kad „Huawei“ neneigia kai kuriose prietaisuose sumontavę pigius atminties modulius, tačiau tikina, kad atminties tipas nėra pagrindinis dalykas, o visi P10 veikia puikiai.

15min klausimą gavęs telefonų gamintojas atsisakė sukonkretinti, kokio būtent atminties tipo įrenginiai pasiekia Lietuvos rinką ir pateikė labai aptakų, nedaug ką paaiškinantį komentarą: „Huawei“ dirba pagal aukščiausius kokybės standartus, renkantis technologijas ir komponentus, diegiamus bendrovės kuriamuose produktuose. „Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“ telefonuose yra naudojamos skirtingų tiekėjų atminties talpos, kurioms yra taikomi griežti reikalavimai bei atliekami išsamūs tyrimai, siekiant užtikrinti nepriekaištingą kokybę bei nuoseklią naudotojo patirtį galutiniame produkte. Siekis užtikrinti nepriekaištingą naudotojo patirtį atsispindi ir itin teigiamuose atsiliepimuose viso pasaulio mastu dėl „Huawei P10“ išskirtinio dizaino bei stulbinančių artistinės fotografijos galimybių, kurias šie telefonai suteikia naudotojui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius