Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

IBM ketina už 34 mlrd. dolerių pirkti „Red Hat“

Informacinių technologijų paslaugų įmonė IBM paskelbė apie savo planą už 34 mlrd. JAV dolerių įsigyti „Linux“ distribucijos kūrėjus „Red Hat“. Iki šio paskelbimo „Red Hat“ rinkos kapitalizacija buvo apie 20,5 mlrd. dolerių, rašo CNN.
13. IBM generalinė direktorė Virginia Rometty
13. IBM generalinė direktorė Virginia Rometty / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei šis sandoris bus užbaigtas sėkmingai, jis bus didžiausias IBM istorijoje ir trečias pagal dydį JAV technologijų įmonių istorijoje.

Bendrame IBM ir „Red Hat“ pranešime spaudai skelbiama, kad IBM supirks visas „Red Hat“ akcijas grynais pinigais, už kiekvieną jų išmokėdami po 190 dolerių. Penktadienį, prieš šio pranešimo išplatinimą, „Red Hat“ akcijos dieną biržoje užbaigė su 116,68 JAV dolerių verte.

Atviro kodo programinę įrangą verslui kurianti įmonė „Red Hat“ taps „IBM Hybrid Cloud“ padalinio dalimi, įmonės vadovas Jimas Whitehurstas prisijungs prie IBM aukščiausio lygio vadovų komandos ir bus tiesiogiai pavaldus IBM generalinei direktorei Ginni Rometty.

Derybų metu IBM konsultavo „Goldman Sachs“, „J.P. Morgan“ ir „Lazard“, „Red Hat“ šiam darbui pasamdė „Morgan Stanley“ ir „Guggenheim“.

Tai bus visų laikų didžiausias IBM įsigijimas. Jis yra trečias pagal dydį JAV technologijų verslo istorijoje: atmetus AOL ir „Time Warner“ susijungimą, vieninteliai didesni technologijų rinkos sandoriai JAV buvo 67 mlrd. vertės susijungimas tarp „Dell“ bei EMV 2016 metais ir 2000 metais, prieš pat interneto verslų burbulo sprogimą įvykęs sandoris, kuomet įmonė „JDS Uniphase“ už 41 mlrd. dolerių įsigijo optinių komponentų tiekėją SDL.

„Red Hat“ prieš 25 metus pradėjo savo veiklą kaip „Red Hat Linux“ versijos platintojai. „Linux“ yra atviro kodo pagrindu veikianti operacinė sistema, dažniausiai naudojama serveriuose ir įmonių duomenų centruose. Šiandien „Red Hat“ užsiima „Red Hat Enterprise Linux“ sistemos platinimu bei palaikymu, kuria nemažai kitų programinių produktų, naudojamų duomenų centruose. Praėjusiais finansiniais metais, kurie baigėsi vasario 28 d., „Red Hat“ surinko 2,92 mlrd. dolerių pajamų ir uždirbo 259 mln. dolerių pelno – per metus jų pajamos užaugo 21 procentu.

IBM pastaruoju metu stengiasi neatsilikti nuo „Amazon“ ir „Microsoft“ debesų kompiuterijos infrastruktūros versle. Debesų kompiuterija yra viena iš strateginių IBM veiklos krypčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius