-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14 /11:46

Ilja Laursas patvirtino „GetJar“ pardavimo sandorį – jo vertė sieks 58,4 mln. dolerių

„GetJar“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas Ilja Laursas penktadienį patvirtino, kad pasirašė sutartį dėl bendrovės pardavimo Kinijos įmonei „Sungy Mobile“. I.Laursas skaičiuoja, kad sandorio vertė siekia 58,4 mln. dolerių o įvykdžius visas susijungimo sąlygas gali pasiekti 83 mln. dolerių.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš tai tinklalapis gigaom.com skelbė, kad sandorio vertės sieks 50 mln. dolerių, o vėliau „Sungy Mobile“ išplatintame pranešime spaudai sandorio sumą įvardino 5,3 mln. dolerių.

Pasak verslininko, kompanijos pardavimas yra susijęs su siekiu koncentruoti veiklą Europoje ir rizikos kapitalo įmonės „Nexturity Ventures“ steigimu.

„GetJar“ JAV padalinys, kurį įsigijo „Sungy Mobile“, sudarė apie pusę viso „GetJar“ veiklos verslo. Po „GetJar“ pardavimo padalinys Didžiojoje Britanijoje toliau tęs veiklą.

Pasak I.Laurso, šį sandorį geriau būtų vadinti ne pardavimu, o susijungimu, nes iki sujungimo bendrovė buvo svarbiu „GetJar“ partneriu. Lietuvių bendrovė platino kinų įmonės produktus ir padėjo iš jų gauti pajamas.

„Siekis yra sukurti sinergijos, kad padėtume „Sungy Mobile“ įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje. Mes ilgą laiką buvome vienas pagrindinių kompanijos partnerių pristatant jos produktus. Buvo suplanuota, kad po „Sungy Mobie“ kompanijos išėjimo į biržą mes sieksime susiliejimo, kad pakeltume bendrovės vertę nuo 0,7 iki 1,4 mlrd. dolerių“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė I.Laursas.

Numatoma, kad įvykdžius tam tikrus tikslus, sandoro vertė gali pasiekti 83 mln. dolerių.

„Yra numatytos tam tikros finansinės, buhalterinės, verslo, plėtros nuosavybės sąlygos, kurias turime įvykdyti, kad galėtume pretenduoti į visą sandorio vertę“, – kalbėjo I.Laursas.

Pasak verslininko, kompanijos pardavimas yra susijęs su siekiu koncentruoti veiklą Europoje ir rizikos kapitalo įmonės „Nexturity Ventures“ steigimu.

2004 m. įkurta „GetJar“ buvo programėlių parduotuvė, kuri susitelkė į klasikinę mobiliųjų aplinką – „Java“, „Blackberry“ ir „Symbian“. „GetJar“ pritraukė 42 mln. investicijų iš tokių bendrovių kaip „Accel Partners“ ir „Tiger Global Management“.

Tačiau atsiradus „iOS“ ir „Android“ jos populiarumas ėmė blėsti ir bendrovė turėjo atrasti save iš naujo.

„GetJar“ įkūrėjas verslininkas Ilja Laursas prieš dvejus metus pasitraukė iš įmonės vadovo posto. Jis 2011 m. buvo apdovanotas „Europos metų vadovo“ titulu. I.Laursui priklauso didžiausias „GetJar“ akcijų paketas. Prieš keletą metų jo įmonės vertė buvo matuojama daugiau nei milijardu litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius