-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos musulmonų taryba paskelbė fatvą populiariam interneto žaidimui PUBG

Viena Indonezijos musulmonų grupė, teigianti, kad itin populiarus, bet žiaurus interneto žaidimas įžeidžia islamą ir paverčia piktnaudžiaujančius žaidėjus agresyviais, trečiadienį paskelbė jam fatvą.
 „Playerunknown‘s Battlegrounds“
„Playerunknown‘s Battlegrounds“ / Žaidimo kūrėjų iliustr.
Temos: 2 Islamas Indonezija

Toks religinis įsakas buvo paskelbtas konservatyvioje Ačeho provincijoje, Irako, Nepalo ir Indijos Gudžarato provincijos pareigūnams uždraudus „PlayerUnknown's Battlegrounds“ (PUBG) dėl nuogąstavimų, kad šis žaidimas kursto smurtą realiame gyvenime.

Vienu populiariausių pasaulyje mobiliųjų žaidimu tapusio ir dažnai su populiaria knygų ir filmų frančize „Bado žaidynės“ (The Hunger Games) palyginamo PUBG žaidėjai grumiasi vienas su kitu iki mirties virtualioje negyvenamoje saloje.

Trečiadienį daugiausiai musulmoniškos Indonezijos įtakingos Ulemų tarybos skyrius Ačehe paragino vietos gyventojus nebežaisti PUBG ir pabrėžė, kad vietos valdžia turėtų visiškai uždrausti šį žaidimą.

Pasak organizacijos atstovų, už fatvos pažeidimą nebus baudžiama, nors Ulemų tarybos nacionalinis skyrius taip pat svarsto panašų raginimą atsisakyti smurtinių žaidimų.

Ačehe paskelbtas įsakas bus taikomas ir kitiems smurtiniams žaidimams, tačiau Taryba nepatikslino, kuriems.

„Mūsų fatvoje sakoma, kad PUBG ir kiti panašūs žaidimai yra haram (draudžiami pagal islamo teisę), nes jie gali išprovokuoti smurtą ir paveikti žmonių elgesį“, – sakė Ačeho ulemų tarybos pirmininko pavaduotojas Faisalas Ali.

„Jis taip pat įžeidžia islamą“, – nedetalizuodamas pareiškė jis naujienų agentūrai AFP.

Musulmonų pareigūnai yra susirūpinę dėl PUBG sparčiai didėjančio populiarumo tarp Ačeho gyventojų, kurių dauguma išpažįsta islamą.

„Matome, kad Ačehe vaikai ir net suaugusieji pradeda tapti priklausomais nuo žaidimo, ir jie visur jį žaidžia savo mobiliuosiuose telefonuose“, – tęsė F.Ali.

„Tai kelia nerimą“, – pridūrė jis.

Sumatros salos smaigalyje esantis Ačehas yra vienintelis Indonezijos regionas, kur galioja islamo teisė. Tos provincijos gyventojai dažnai baudžiami už daugybę pažeidimų, tokių kaip prekyba alkoholiu, svetimavimas ir santykiavimas su tos pačios lyties atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius