-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Internet Explorer“ ir „Chrome“ populiarumas auga, „Firefox“ – krenta

Analitinės kompanijos „Net Applications“ duomenimis, naršyklės „Internet Explorer“ (IE) populiarumas pamažu vėl pradeda augti. Balandžio mėnesį IE rinkos dalis išaugo 0,26 proc. ir pasiekė 54,09 proc.
Kompiuteris
Kompiuteris / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Galima konstatuoti faktą, kad jau kelis mėnesius iš eilės „Microsoft“ naršyklės pozicijos po truputį stiprėja: dar vasario mėnesį IE užėmė 52,84 proc. rinkos, o tai yra maždaug pusantro procento mažiau, nei yra šiuo metu.

Nors pačia populiariausia „Microsoft“ naršyklės versija ir toliau išlieka IE8, tačiau IE9 populiarumas nuolat auga. Šiuo metu naujausia „Interneto Explorer“ versija užima 15,91 proc. rinkos, kai tuo tarpu IE8 – visus 26,22 proc. Atskirtai reikėtų paminėti jau pasenusios IE6 gyvybingumą – ją dar naudoja maždaug 7,11 proc. interneto naršytojų, nors „Microsoft“ bando ją numarinti.

„Google“ naršyklė „Chrome“ šiuo metu rinkoje užima 18,85 proc.

„Firefox“ užima kiek daugiau nei penktadalį rinkos. Nepaisant to, kad kritimas, lyginant su kovo mėnesiu, siekia tik 0,35 proc., tačiau tai vyksta jau ne pirmą mėnesį. Tai gali būti ženklas, jog „Firefox“ praranda savo pozicijas, kurias dažniausiai perima „Google“ naršyklė „Chrome“.

„Apple“ naršyklė „Safari“ taip pat praranda savo pozicijas, o ja šiuo metu naudojasi maždaug 4,81 proc. naršytojų. „Opera“ užima apie 1,63 proc. rinkos, tačiau jos pozicijos išlieka stabilios jau keletą mėnesių iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius