-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ nebeleis purtyti kūdikių (video)

Žaidimas „iPhone“ telefonuose, kuriame vartotojai kuo stipriau turėjo purtyti virtualų verkiantį kūdikį, buvo pašalintas iš „Apple“ kompanijos produkcijos dėl visuomenės pasipiktinimo, rašo „Sky News“.
„iPhone 3G“
„iPhone 3G“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kūdikio purtytuvas“ („Baby Shaker“) – tai žaidimas, kuriame matomas pieštas verkiantis kūdikis ir laikmatis. Žaidimo tikslas yra purtyti telefoną, kol ant kūdikio akių atsiranda raudoni kryžiukai.

„Lėktuve, autobuse, teatre. Kūdikių yra visur, kur nenorite, kad jų būtų. Sužinokite, kiek laiko galėsite klausytis jų žavingo verksmo, kol surasite būdą, kaip juos nutildyti“, – teigiama žaidimo apraše. Žaidimas buvo pardavinėjamas „iTunes“ interneto parduotuvėje už 1,4 dolerio.

Tačiau netrukus žaidimas sulaukė daugelio tėvų ir sveikatos specialistų kritikos. Pasak jų, žaidimo kūrėjai ne tik tyčiojasi iš plačiai egzistuojančios problemos, bet ir ją skatina.

Viena motina, kurios vyras stipriai purtydamas septynių mėnesių sūnų sukėlė jam rimtų smegenų pažeidimų, pavadino žaidimą siaubingu.

„Apple“ ir žaidimo kūrėjai „Sikalosoft“ pašalino žaidimą iš prekybos praėjus vos dviem dienoms nuo jo paleidimo. 

VIDEO: Baby Shaker

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius