-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ telefonuose aptikta „Apple“ klaida gali sutrikdyti „iPad“, „Mac“ ir „Apple Watch“

„Apple“ klaida, kuri sutrikdo telefoną, kai vartotojas gauna teksto žinutę su specialiais simboliais, taip pat gali sutrikdyti „Apple Watch“, „Mac“ ir „iPad“ kompiuterius, praneša „The Guardian“.
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“
„iPhone“ aptikta klaida gali sutri ir kitus „Apple“ įrenginius / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Telefono sutrikimą sukelia „Apple“ pagrindinėje sistemoje esanti klaida, kuri yra visuose „Apple“ tekstą apdorojančiuose įrenginiuose. Kai žmogus gauna „iMessage“ žinutę su tam tikrais nelotyniškais specialia tvarka išdėstytais simboliais, įrenginys „nulūžta“ ir persikrauna, o vėliau neįmanoma atidaryti žinučių aplikacijos.

Kai kurie vartotojai sako pastebėję, kad įrenginiai tampa neveiklūs ir atsiuntus specifinę žinutę per trečios šalies aplikacijas, kaip „WhatsApp“.

Kai kurie vartotojai sako pastebėję, kad įrenginiai tampa neveiklūs ir atsiuntus specifinę žinutę per trečios šalies aplikacijas, kaip „WhatsApp“.

Klaida, kuri pirmiausia buvo pastebėta „iPhone“ telefonuose, gali paveikti ir „Apple Watch“, kuomet į kenkėjišką žinutę bandoma atsakyti naudojant „Siri“, taip pat „iPad“ bei „Mac“ nešiojamuosius ir stalinius kompiuterius.

„Kadangi klaida gali paveikti „OS X“ aplikacijas, kenkėjiškas tekstas gali būti išsiųstas kaip serverio dienos arba pasveikinimo žinutė, nulauždamas terminalą, kai autentifikuojamos tinklo paslaugos“, – sakė „MDSec“ vyriausiasis saugos specialistas Mathew Hickey'is.

Dauguma žmonių kenkėjišką žinutę naudoja kaip pokštą siekdami „nulaužti“ draugų telefonus, tačiau teksto žinutė programišių gali būti panaudota ir pavojingesnėms atakoms.

Tie, kurie nori apsisaugoti nuo kenkėjiškų žinučių, gali išjungti pranešimų sistemas jų „iOS“ įrenginiuose ir uždrausti SMS ir „iMessages“ siuntimą į jų įrenginius.

„Apple“ sako žinanti apie problemą ir žada ją sutvarkyti išleisdama operacinės sistemos atnaujinimą, o kol kas siūlo laikiną problemos sprendimo būdą.

1. Anglų kalba paprašykite „Siri“, kad perskaitytų neperskaitytas žinutes („Read unread messages“)

2. Panaudokite „Siri“, kad atsakytumėte į kenkėjišką žinutę. Kai atsakysite, turėtumėte turėti prieigą prie žinučių.

3. Žinučių programėlėje pabraukite į dešinę, kad ištrintumėte pokalbių istoriją su kenksminga žinute, arba ilgiau palaikykite pirštą ant ekrano, paspauskite „Daugiau“ ( More) ir ištrinkite žinutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius