Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Islandijos pareigūnai sulaikė paauglius, kurie įtariami administravę „torrent“ tinklalapius

Po daugiau nei metus trukusio tyrimo, Islandijos policijos pareigūnai per reidus sulaikė jaunuolius, kurie įtariami administravę „torrent“ tinklalapius, leidusius nelegaliai atsisiųsti autorių teisių saugomus kūrinius.
Darbas su kompiuteriu
Darbas su kompiuteriu / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę pareigūnų sulaikyti paaugliai yra 15-20 metų amžiaus, praneša Torrentfreak.com. Iš viso sulaikyta 10 asmenų. Dalis jų įtariami administravę „torrent“ svetaines, kitiems pateikti įtarimai nelegaliai platinus autorių teisių saugomą turinį.

Kratos buvo atliktos 9-iuose namuose. Sostinėje Reikjavike sulaikyti trys žmonės, dar septyni sulaikyti Akureirio uostamiestyje. Pareigūnai sulaikė įtariamuosius, o taip pat konfiskavo jų kompiuterinę įrangą ir telefonus. Šaltinių teigimu, įtariamųjų telefoninių pokalbių kurį laiką buvo klausomasi. Taip pat per kratas rasta 80 gramų marihuanos. Dalis apklaustųjų po apklausos buvo paleisti.

Teigiama, jog jauniausias sulaikytasis pareigūnų prašė grąžinti konfiskuotą kompiuterį, antraip jis negalėsiąs pasiruošti kontroliniams darbams mokykloje.

„Pareigūnai sulaikė „Mr. IceFox“, tinklalapio Rtorrent.net savininką, ir laikė kalėjime 28 valandas ar net ilgiau. Jam nedavė jokio maisto, tik vandens“, – teigė šaltinis.

Manoma, jog pareigūnai ieškojo šios bei dar keturių Islandijoje populiarių „torrent“ svetainių administratorių ir bylų platintojų. Iš penkių svetainių, šiuo metu veikia tik viena.

Informacija apie policijos atliekamus reidus staigiai paplito, todėl veiklą sustabdė ir dar keli „torrent“ tinklalapiai.

Anksčiau šįmet Islandijos „torrent“ svetainė Istorrent.is galutinai pralaimėjo trejus metus trukusį bylinėjimąsi su šios šalies antipiratinėmis organizacijomis ir buvo priversta nutraukti veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius