-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin stabilaus „Boston Dynamics“ roboto ant žemės neparverčia net kojų smūgiai

„Google“ priklausanti „Boston Dynamics“ prie savo keturkojų robotų šeimos pridėjo dar vieną narį. Naujoko vardas – „Spot“. Jis pasižymi neįtikėtina pusiausvyra. Net „Boston Dynamics“ darbuotojams vis spardant savo naująjį kūrinį, šis sugeba išsilaikyti ant savo keturių kojų.
„Boston Dynamics“ robotas „Spot“
„Boston Dynamics“ robotas „Spot“ / Boston Dynamics nuotr.

Iš vaikščiojančių robotų tikimasi, jog jie galės susidoroti su nelygia vietove arba stipriais vėjo gūsiais. Šiek tiek daugiau nei 70 kilogramų sveriantis „Spot“ gali ristele bėgti greta žmogaus, užlipti ir nulipti nuo kalno. Taip pat robotas lengvai įveikia laiptus. Nors jo kojos ne visada tinkamai nusileidžia ant laiptelio, dėl savo greitos reakcijos ir balanso sistemos robotas nesuklumpa.

2008-aisiais pasirodęs, už „Spot“ gerokai didesnis „Big Dog“ keturkojis robotas, taip pat buvo spardomas, tikrinant jo stabilumą.

Ateityje „Spot“ gali būti panaudotas krovinių gabenimui įvairiose situacijose. Šio tipo robotiniais „mulais“ ilgą laiką domisi kariškiai, taip pat šie robotai galėtų gabenti medicininę įrangą į nelaimių ištiktas zonas.

Kaip ir kitus savo robotus, „Boston Dynamics Spot“ keturkojį pasauliui pristatė svetainės „Youtube“ filmuku. Kai kurie komentatoriai teigė, jog jiems net buvo gaila žiūrėti į spardomą robotą. Tuo tarpu jų kūrėjai taip nemano. 2008-aisiais pasirodęs, už „Spot“ gerokai didesnis „Big Dog“ keturkojis robotas, taip pat buvo spardomas, tikrinant jo stabilumą.

„Spot“ demonstracinio filmuko pabaigoje žiūrovai patikinami, jog kuriant jį nenukentėjo nei vienas robotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius