-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ji yra legenda: kaip „Nokia 3310“ kadaise tapo vienu geriausių visų laikų telefonų?

Mobiliųjų telefonų pasaulį neseniai sukrėtė netikėta žinia: teisę prekiauti „Nokia“ telefonais turinti bendrovė HMD Barselonoje vyksiančioje didžiausioje mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ (MWC) pristatys naują „Nokia 3310“ versiją.
„Nokia 3310“
„Nokia 3310“

Naujasis telefonas turėtų būti pristatytas jau šį sekmadienį. O kol kas 15min primena pagrindines priežastis, kodėl jo pirmtakas – 2000 m. pasirodžiusi pirmoji „Nokia 3310“ – yra laikomas vienu geriausių visų laikų telefonų.

Atsparumas

„Nokia 3310“ svėrė 133 gramus – pakankamai daug netgi tuometiniais standartais. Tačiau jo ypatingi atspari smūgiams ir kitiems pažeidimams telefono išorė reiškė, kad jį greitai įsimylėjo visi, kuriems kartais pasitaiko išmesti daiktus iš rankų. Purvas, balos ar kritimas iš trečio aukšto – šis telefonas galėjo atlaikyti viską. „Nokia 3310“ tvirtumas greitai pasiekė kone mitinį statusą, o prieš keletą metų tapo ir pokštų šaltiniu.

knowyourmeme.com /Pokštai apie Nokia 3310 tvirtumą ir bateriją
knowyourmeme.com /Pokštai apie Nokia 3310 tvirtumą

Baterija

„Nokia“ skelbė, kad „Nokia 3310“ telefono baterija gali atlaikyti 260 valandų ramybės būsenoje arba keturias su puse valandas pokalbio. Šiuolaikiniais standartais, kai normalu telefoną krauti kiekvieną naktį, tai atrodo begalybė. Prie baterijos tvarumo, žinoma, prisidėjo ir tai, kad nebuvo daug kur ją eikvoti – tik skambučiai arba keletas žaidimų.

knowyourmeme.com /Pokštai apie Nokia 3310 tvirtumą ir bateriją
knowyourmeme.com /Pokštai apie Nokia 3310 tvirtumą

Dizainas

„Nokia 3310“ išmatavimai buvo 113x48x22 mm: tai nebuvo ypač mažas telefonas, tačiau jis pasižymėjo solidumu ir kėlė pagarbą jo turėtojui. Dideli mygtukai tuomet buvo laikomi dideliu privalumu, ir „Nokia 3310“ šiuo bruožu džiugino visus.

Be to, „Nokia 3310“ turėjo keičiamus dangtelius. Tai reiškė, kad nesvarbu, ar vartotojui patinka Barbė, ar Haris Poteris, ar dar kas nors – dangtelį buvo galima įsigyti pagal skonį ir puikuotis juo tarp draugų.

Circulardesigncases.nl nuotr./Nokia 3310 dangtelių pavyzdžiai
Circulardesigncases.nl nuotr./Nokia 3310 dangtelių pavyzdžiai

Paprastumas

„Nokia“ bendrovė pasiūlė viską, ko reikėjo išmaniųjų technologijų dar neišlepintam vartotojui, už prieinamą kainą. Telefonas, SMS žinučių siuntimas, laikrodis, kalkuliatorius, chronometras ir valiutos konvertuotojas buvo visos „išmaniosios“ funkcijos, kurių tada reikėjo. Ir to pakako. Taip, telefonas galėjo išsaugoti tik 250 kontaktų ir ribotą skaičių SMS žinučių, tačiau tuomet tai niekam nekėlė problemų.

Telefono valdymas taip pat buvo paprastas – virš klaviatūros buvę keturi mygtukai atliko visas reikalingas funkcijas. Intuityvią valdymo sistemą greitai perprasdavo net nepatyrę telefonų naudotojai. Be to, klaviatūrą visada buvo galima išvalyti paprastuoju būdu – tiesiog nuėmus dangtelį.

„Nokia 3310“
„Nokia 3310“

Ekranas

Nors „Nokia 3310“ ekranas neatrodo įspūdingai lyginant jį su aukštos raiškos dabartinių išmaniųjų telefonų ekranai, tekstą jo 84x48 pikselių monochrominiame ekrane buvo galima lengvai skaityti net ir ryškioje saulės šviesoje, o žaidimams kokybės taip pat užteko.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Britas tebesinaudoja 2000 metais įsigytu Nokia 3310 telefonu
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Britas tebesinaudoja 2000 metais įsigytu Nokia 3310 telefonu

Žaidimai

„Gyvatėlė“ („Snake“), buvusi „Nokia 3310“ telefone, greitai tapo mylimiausiu milijonų telefono naudotojų visame pasaulyje žaidimu. Nors internetu jo žaisti nebuvo galima, varžytis su draugais, kas surinks daugiau taškų, buvo taip pat smagu. Dabar net sunku patikėti, bet žaidimas, kuriame reikėjo valdyti vaisius ėdančią gyvatėlę, kuri ilgainiui ima gaudyti savo uodegą, buvo prikaustantis dėmesį kaip niekad.

Kiti telefone buvę žaidimai – „Space Impact“ ar „Bantumi“ – taip pat džiugino ne vieną jo vartotoją.

Independent.co.uk nuotr./„Gyvatėlės“ žaidimas „Nokia 3310“ telefone
Independent.co.uk nuotr./„Gyvatėlės“ žaidimas „Nokia 3310“ telefone

Melodijų kūrimas

Nors „Nokia 3310“ galėjo groti tik monofonines melodijas, daugelį vartotojų žavėjo tai, kad šis telefonas pasirodė kartu su įdiegta muziką kurti leidžiančia problema. Kiekvienas vartotojas galėjo pats pasijusti DJ'um, sukurti paprastas melodijas ir naudoti jas kaip telefono skambučius.

Tiesa, vienu metu telefone galėjo būti tik 7 vartotojo sukurtos melodijos, todėl reikėjo rinktis, ką turėti – ar ŽAS „Myliu kiną“, ar Britney Spears „Hit Me Baby One More Time“, ar „X failų“ teminę melodiją.

Musicjinni.com nuotr./„Nokia 3310“ melodijų kūrimo programa
Musicjinni.com nuotr./„Nokia 3310“ melodijų kūrimo programa

Kaina

Tik pasirodžiusi „Nokia 3310“ kainavo mažiau negu daugelis tuo metu populiarių ir „prabangesniais“ laikytų telefonų. Po poros metų telefono kaina krito dar žemiau, ir „Nokia 3310“ išliko viena patraukliausių eros prieš išmaniuosius telefonus alternatyvų žmonėms, kuriems svarbiausia buvo, kad telefonas skambintų.

Patraukli kaina neabejotinai prisidėjo prie to, kad galiausiai buvo nupirkta net 126 milijonai vienetų „Nokia 3310“ telefonų.

Naujasis „Nokia 3310“ veidas dienos šviesą išvysti turėtų sekmadienį. Prognozuojama, kad įrenginio kaina bus 59 eurai, o pagrindiniai šio telefono privalumai, kaip ir prieš 17 metų, bus itin ilga baterijos veikimo trukmė ir neprilygstamas fizinis patvarumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius