-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai užtrenkė duris prieš „Huawei“ nosį: statyti 5G tinklų neleis

Didžioji Britanija antradienį pasidavė JAV spaudimui ir patvirtino laipsnišką Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ pašalinimą iš 5G tinklų kūrimo, nepaisydama perspėjimo apie galimą Pekino atsaką.
„Huawei“
„Huawei“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis politikos pokytis reiškia didelę pergalę JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijai jos geopolitinėje ir prekybos kovoje su Kinija.

Visgi šis sprendimas kelia grėsmę, jog Didžiosios Britanijos santykiai su Kinija pašlis, o JK mobiliųjų paslaugų teikėjai, kurie beveik 20 metų kliovėsi „Huawei“ įranga, gali patirti didelių išlaidų.

Didžiosios Britanijos skaitmenizacijos ministras Oliveris Dowdenas (Oliveris Doudenas) paskelbė apie sprendimą parlamente po to, kai ministras pirmininkas Borisas Johnsonas susitiko su savo kabineto nariais ir Nacionalinio saugumo taryba.

„Nuo šių metų pabaigos telekomunikacijų paslaugų teikėjai turi nepirkti jokios 5G įrangos iš „Huawei“, – pranešė jis įstatymų leidėjams.

Naujosiose gairėse taip pat reikalaujama, kad iki 2026 metų pabaigos visa esama „Huawei“ įranga turi būti pašalinta.

Pranešama, kad „Huawei“ siekė užsitikrinti, kad sprendimas dėl visiško draudimo naudoti įmonės įrangą būtų nukeltas iki kitų visuotinių rinkimų, kurie numatomi vėliausiai 2024 metais, ir po kurių į valdžią gali ateiti nauja vyriausybė, kuri gali laikytis palankesnio požiūrio.

B.Johnsonas supykdė D.Trumpą ir kai kuriuos savo paties konservatorių partijos narius, sausio mėnesį leisdamas Kinijos 5G lyderei dalyvauti sparčiojo duomenų perdavimo tinklo kūrime Didžiojoje Britanijoje.

Tuo metu JK žengė paskutinius sekinančio pasitraukimo iš Europos Sąjungos žingsnius ir siekė užmegzti tvirtus ryšius su galinga Azijos ekonomika, kuri galėtų įgyvendinti B.Johnsono „globalios Didžiosios Britanijos“ viziją.

Visgi D.Trumpo administracija JK vyriausybei pareiškė, kad jos sprendimas trukdo dalintis žvalgybos informacija ir netgi gali lemti kai kurių JAV naikintuvų perkėlimą iš Anglijos.

Vašingtonas mano, kad privati ​​Kinijos įmonė konfliktų atveju galėtų šnipinėti Pekino naudai arba sustabdyti konkuruojančių šalių 5G tinklus.

„Huawei“ visada neigė tokius atvejus ir atkreipė dėmesį į du dešimtmečius trukusį bendradarbiavimą su Didžiosios Britanijos saugumo agentūromis, kurios tikrino esamų 3G ir 4G tinklų saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius