-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip persiųsti dideles bylas internetu?

Neretai naudodamiesi kokia nors paslauga internete net nesusimąstome, kaip ji veikia. Dėl šios priežasties didelė dalis vartotojų gali manyti, kad nesinaudoja debesų kompiuterijos paslaugomis, nors iš tikrųjų tai toli gražu netiesa.
Mobilusis internetas
Mobilusis internetas / „WiMAX Forum“ nuotr.
Temos: 1 Internetas

Pavyzdžiui, „Gmail“ elektroninio pašto paslauga taip pat yra debesų kompiuterija. Ten suteikiamos galimybės peržiūrėti bei koreguoti bylas, neatsisiuntus jų į kompiuterį, tai tik patvirtina.

„Google“ paslaugos yra iš tiesų patogios, tačiau elektroninis paštas riboja persiunčiamos bylos dydį. Tad ką daryti norint persiųsti didesnį failą?

Dar visai nesenai šiek tiek įgudę vartotojai tam naudojo FTP (angl. File Transfer Protocol), o mažiau įgudę pradėjo naudoti „Skype“.

Bylos persiuntimas naudojantis „Skype“ yra ganėtinai patogus ir greitas, tačiau turi vieną nemažą minusą: siuntėjas ir gavėjas privalo naudotis kompiuteriais tuo pačiu metu. Todėl rinkoje atsirado naujos bylų talpinimo bei keitimosi jomis paslaugos: „DropBox“, „YouSendIt“ ir „WeTransfer“. Panagrinėkime pastarąją.

2009 m. pristatyta paslauga „WeTransfer“ leidžia be jokios registracijos ir visiškai nemokamai persiųsti iki 2 gigabaitų dydžio bylą. Nesvarbu, ar tai vaizdo įrašas, dokumentas, prezentacija ar muzika. Įmonė teigia, kad iki šiol ji persiuntė daugiau nei 100 mln. bylų visame pasaulyje. Kiekviena į „WeTransfer“ įkelta byla saugoma 2 savaites.

Kaip tai veikia?

Itin paprastai. Tereikia atlikti 6 paprastus veiksmus:

  • Atsidarykite Wetransfer.com svetainę;
  • Pasirinkite bylą, kurią norite persiųsti;
  • Įtraukite žmogaus, kuriam norite persiųsti bylą, elektroninio pašto adresą. Beje, galite įtraukti daugiau nei vieną el. pašto adresą (tačiau ne daugiau nei 20) ir visi gavėjai gaus atskirus el. laiškus;
  • Įveskite savo el. pašto adresą;
  • Nebūtinas veiksmas: parašykite komentarą;
  • Paspauskite „Transfer“.

Kai gavėjas atsisiųs Jūsų persiųstą bylą, Jūs gausite tai patvirtinantį el. laišką. Beje, dėl persiunčiamų duomenų saugumo galite būti ramūs, nes „WeTransfer“ teigia, kad naudoja specialią šifravimo technologiją.

Nesvarbu, ar jau senokai naudojatės šia paslauga, ar ką tik išbandėte – būtų įdomu sužinoti Jūsų įspūdžius komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius