-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip „prakalbinti“ automobilį programuotojai aiškinosi Hakatone „Hack the car“

Praėjusį šeštadienį (rugsėjo 18 d.) automobilių programinės įrangos kūrėjai – Voltas IT – savo pirmajame Hakatone „Hack the car“ programuotojus pakvietė iš arti susipažinti su inovatyvia automobilių diagnostikos ir valdymo sistema.
Hakatonas „Hack the car“
Hakatonas „Hack the car“ / M.Daleckio nuotr.

Į biurą Magnum verslo centre (Kaune) susirinko 24 IT entuziastai, kurie visą šeštadienį bandė išgauti specifinę automobilio informaciją, sujungiant techninės ir programinės įrangos galimybes.

M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“
M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“

Penkioms programuotojų komandoms talkino mentoriai – Voltas IT įkūrėjai, R&D, Android ir iOS programuotojai, padėję įgyvendinti paruoštas užduotis: išsiaiškinti valdymo blokų informaciją, išanalizuoti siuntinėjamus duomenis, nuskaityti ir pakeisti kodavimo duomenis, nuskaityti bei išvalyti klaidas ir visa tai atvaizduoti mobilioje programėlėje. Joms atlikti dalyviai pasitelkė Voltas IT sukurtą išmanų automobilių asistentą – OBDeleven, kuris veikdamas „Bluetooth“ ryšiu automobilio valdymo blokus gali „prakalbinti“ per išmanųjį telefoną. Šio mažo prietaiso ir mobilios aplikacijos pagalba galima atlikti sudėtingus programavimo darbus ir atrakinti gamintojo paslėptas funkcijas.

M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“
M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“

Buvo smagu sutikti tiek daug įvairių žmonių – studentų, plataus spektro IT specialistų ir kitų inžinierių. Labai įdomu stebėti šių žmonių darbą, jų mąstymo būdą – kaip ieško įvairių sprendimų ir kaip dirba komandoje. Nors pilnai įgyvendinti užduotis laiko šiek tiek pritrūko, komandoms sekėsi labai gerai – dauguma perprato ir išmoko pagrindinius principus kaip vyksta komunikacija su automobiliu, o užstrigusiems stengėmės padėti ir užvesti ant kelio”. Džiaugiamės sulaukę daug gerų atsiliepimų – tai tik dar labiau motyvuoja prisidėti prie tokių renginių organizavimo,” – įspūdžiais dalinosi vienas iš Hakatono mentorių, R&D vyr. programuotojas Gytis Kvedaravičius.

Patys renginio dalyviai pastebėjo, kad Lietuvoje tokių renginių trūksta, ypač su technine įranga. O daugiausiai jų teigiamų atsiliepimų už aktyvų įsitraukimą sulaukė Hakatono mentoriai:

Pats procesas buvo įdomus, nes reikėjo įvykdyti pateiktą užduotį. Mentoriai buvo labai dėmesingi, smagu buvo su jais dirbti, labai motyvavo, ypač jeigu užstrigdavome tam tikrose vietose. Būna renginių, kuriuose prasėdi dvi dienas neatsistoji kol pats problemos neišsprendi,“ – komentavo viena iš komandų.

Visiems dalyviams įteikti OBDeleven prizai, o geriausiai pasirodžiusi komanda apdovanota OBDeleven prietaisais.

M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“
M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“

Automobilių industrijoje programinė įranga vaidina vis svarbesnį vaidmenį ir čia ypatingai trūksta talentų, gebančių derinti pramonės, technologijų ir metodų kompetencijas. Tad Hakatoną Voltas IT planuoja rengti periodiškai, jame sieks suburti bendraminčius kuriant inovatyvius sprendimus automobiliams.

M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“
M.Daleckio nuotr./Hakatonas „Hack the car“

Apie įmonę

Voltas IT – technologijų kompanija, kurianti inovatyvius sprendimus automobiliams. Pasauliniu mastu veikianti lietuviško kapitalo įmonė, 2014 metais šiuolaikiniams vairuotojams pasiūlė unikalų produktą ir jau po 5 metų užėmė pirmąją vietą Deloitte sparčiausiai augančių įmonių Centrinėje Europoje 50-tuke.

Suvienijusi elektronikos inžinierių ir programuotojų jėgas, Voltas IT sukūrė profesionalų diagnostikos įrankį – OBDeleven, kuris kiekvienam vairuotojui suteikia galimybę lengvai suprasti ir valdyti savo transporto priemonę per mobiliąją aplikaciją. Prietaisas apdovanotas jau dvejuose tarptautiniuose dizaino apdovanojimuose.

Įsikūrusi Kauno širdyje, Magnum verslo centre, įmonė siekia suburti motyvuotus žmones, pasiryžusius kartu įgyvendinti Voltas IT viziją – tapti pasauliniu lyderiu išmaniosios automobilių diagnostikos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius