Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinai sukūrė pirmą pasaulyje vandeniliu varomą tramvajų

Didžiausia pasaulio teršėja Kinija, kuri tokią reputaciją užsidirbo išmesdama didelį kiekį šiltnamio efektą sukeliančių dujų, neseniai daugelį nustebino atvirai pripažindama neigiamą anglies dioksido poveikį aplinkai. Nors Kinija nesutinka užsibrėžti tikslo sumažinti anglies dioksido emisiją, ji stebėtinai dideles sumas investuoja į žaliąsias technologijas.
Vandeniniu varomas tramvajus
Vandeniniu varomas tramvajus / Youtube stopkadras

2013 m. šalis buvo pasaulio lyderė pagal žaliosios energijos gamybą. Ji sugeba generuoti daugiau vėjo pagamintos elektros energijos nei bet kuri kita šalis. Visai neseniai kinai pranešė apie pirmą vandeniliu varomą tramvajų, rašo iflscience.com.

Nors vandeninio kuro elementais varomos transporto priemonės prieinamos jau kuris laikas, įskaitant ir autobusus, niekam iki šiol nepavyko įdiegti technologijos tramvajuose.

Transporto priemonė buvo sukurta „Sifang“, o į Šandongo provincijoje įsikūrusi surinkimo linija atidaryta praėjusią savaitę.

Nors vandeninio kuro elementais varomos transporto priemonės prieinamos jau kuris laikas, įskaitant ir autobusus, niekam iki šiol nepavyko įdiegti technologijos tramvajuose.

Vandenilio panaudojimas tramvajuose yra patrauklus dėl keleto priežasčių. Pirma, vandenilio yra apstu ir jis gali būti išgautas tiek iš atsinaujinančių, tiek neatsinaujinančių šaltinių. Be to, vandeninio panaudojimo metu gaminamas tik vanduo, taigi aplinka visiškai neteršiama.

Naujoji Kinijoje sukurta transporto priemonė sumažintų energijos panaudojimo sąnaudas, kadangi vieno bako užteks maždaug 100 km, o jį perpildyti reikės tik trijų minučių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius