-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas

Sekmadienį Pietvakarių Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas. Pekinas teigia, kad šis projektas padės žmonijai kosmose ieškoti kitų gyvybės formų.
Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas.
Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas. / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Radioteleskopas

Penkių šimtų metrų skersmens apertūrinis sferinis radioteleskopas (FAST) buvo sumontuotas kalnuotame Guidžou regione. Jis pradėjo veikti sekmadienį maždaug vidurdienį, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

180 mln. JAV dolerių kainavęs teleskopas nustelbs Puerto Rike veikiančią Aresibo observatoriją, kurioje iki šiol buvo įrengtas didžiausias pasaulyje radioteleskopas. Naujasis teleskopas yra dvigubai jautresnis, o jo reflektorius prilygsta trisdešimčiai futbolo aikščių.

FAST lėkštė, sudaryta iš 4450 panelių, gaudys protingų gyvybių signalus ir fiksuos tolimuosius pulsarus – mažytes neutronų žvaigždes, kurios, kaip manoma, yra supernovų sprogimo produktai.

Kinai savo ambicingą kariuomenės vykdomą milijardinės vertės kosminę programą laiko šalies pažangos simboliu. Šalis planuoja iki 2020 metų sukurti savo nuolatinę kosminę stotį ir galiausiai surengti misiją į Mėnulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius