-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia dovana yra praktiškiausia: šiltos kojinės, nauja keptuvė, o gal televizorius?

Artėjant šventiniam laikotarpiui, kuomet aplinka ima kvepėti mandarinais, pradedame sukti galvas, kokią Kalėdinę dovaną išrinkti artimiesiems ir draugams. Norime, kad dovana būtų miela širdžiai, jaukiai derėtų namuose, paprastai tariant – praktiška staigmena, kuri būtų reikalinga ir laukiama. „Jau tradicija tampa įprotis Kalėdų proga įsigyti ir didesnius pirkinius namams – pradedant nuo virtuvės prietaisų ir baigiant televizoriais”, – sako buitinės technikos ir elektronikos parduotuvės „Technorama“ rinkodaros vadovas Morkus Matkevičius – „Taip neretai sprendžiamas Kalėdinės dovanos šeimai klausimas”.

Kalėdinių dovanų karštinė užgožia racionalumą

Psichologai teigia, kad šventinis laikotarpis ir dovanų pirkimo maratonas sužadina mūsų vartotojiškumą. Perkame dovanas artimiesiems ir draugams nesvarstydami, ar jos ištiesų bus reikalingos tam žmogui. VDU psichologijos mokslų daktaras Visvaldas Legkauskas teigia, kad visas šventinis periodas yra neišvengiamai suformuotas reklaminės aplinkos, kuri skatina visuotinį stresą ieškant dovanų. Kai kurie žmonės gana emocionaliai išgyvena dovanų paieškų laikotarpį ir nežino ką pirkti, todėl, kad dovanų ieško ne svetimiems, o artimiems žmonėms, su kuriais yra susiję stipriais emociniais ryšiais.

 „Pradėti galvoti apie dovanas reikėtų gerokai iš anksto, bent prieš mėnesį. Per tą laiką vertėtų stebėti žmogų, kuriam ruošiatės pirkti dovaną - apie ką jis kalba, ko jam trūksta, ko jis nori”, – pataria V. Legkauskas. Labai dažnai perkantieji didesnės vertės dovanas, apie jas pradeda galvoti kone prieš 3-4 mėnesius.

Svarbu atsižvelgti į individualius poreikius

Nėra nei vieno teisingo recepto, kuris apibrėžtų dovanos praktiškumą individualiam asmeniui. Vieni pirmenybę teikia kvapnioms žvakėms, darbo kalendoriui ar šiltam pledui. Kitiems praktiška dovana yra virdulys, barzdaskutė ar siurblys robotas.

„Praktiška dovana – toji, kuri nedulkės sandėliuke ar lentynoje, kuri yra reikalinga ir bus naudojama ar sunaudojama. Tačiau kiekvienas atvejis individualus ieškant praktiškų sprendimų, nesvarbu, ką perkate – buitinę techniką, namų tekstilę ar virtuvės reikmenis“, – pasakoja interjeropatarimai.lt redaktorė Viktorija Poderskienė.

Renkant praktišką dovaną vertėtų atsižvelgti į kokybę ir universalumą. Anot interjeropatarimai.lt redaktorės, praktiškų dovanų spalvos, tokių kaip rūbai, interjero detalės ar daiktai skirti namams, turėtų būti neutralios, o dizainas – klasikinis, minimalistinis.

Dovanos namams – praktiška idėja šeimoms

Jaunos šeimos ar būstą įsirenginėjantys gyventojai neretai renkasi tokias dovanas, kurios būtų itin vertingos namų buičiai ir jaukumui. Buitinės technikos ir elektronikos parduotuvės „Technorama“ konsultantai pastebi, kad šventiniu periodu padidėja įvairios technikos pardavimai. „Perkamiausios buitinės technikos dovanos yra virduliai, keptuvės ir sulčiaspaudės. Renkantis didesnę dovaną - skalbimo mašiną, indaplovę ar televizorių - žmonės neretai atsiveda į parduotuvę artimą žmogų, kad išsirinkta dovana būtų tikrai reikalinga ir atitiktų šeimos narių poreikius“, – tvirtina „Technorama“ rinkodaros vadovas M. Matkevičius.

Vis dėlto, ieškant dovanų reikėtų bent nutuokti, ko nori jūsų artimas žmogus, ir pažinti aplinką, kurioje jis gyvena. „Galbūt jūsų vėsiuose namuose vakare jauku susisupti į antklodę, tačiau jūsų draugų namuose taip karšta, kad jie žiemos vakarus leidžia gaivindamiesi sultimis su ledu“, – sako portalo apie interjerą redaktorė V. Poderskienė. Gana universalios dovanos, praverčiančios kiekvienuose namuose galėtų būti patalynės ar rankšluosčių komplektas, ergonominė pagalvė kokybiškam miegui bei indų rinkinys. Tačiau nederėtų rizikuoti dovanojant vyno taures tiems, kurie nemėgsta šio gėrimo, ar prietaisų, skirtų maisto ruošimui, jei žmogus pirmenybę teikia kavinėms bei restoranams.

Smulkmenos – praktiška, naudinga ir originalu

Norint nustebinti artimą, nebūtinai reikia kažko grandioziško, didelio ir brangaus. Pačios originaliausios dovanos, kurios visuomet tampa labai praktiškos ir suteikia daugybę džiaugsmo – rankų darbo smulkmenos. Tai gali būti pačių kepti meduoliai, suverti karoliai, segė, nuotraukų rėmeliai ar netgi numegztos šiltos kojinės žiemai. Jei patys nesugebate ar neturite laiko įvairiems rankdarbiams, nupirkta Kalėdinė smulkmenėlė visuomet bus originalesnė nei dovanų kuponas. Be to, ilgiau išlaikys šiltus atsiminimus apie asmenį, kuris ją padovanojo.

Praktiškiausios dovanos rinkimai!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius