Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokių naujienų tikėtis iš pirmadienį vykstančios „Apple“ konferencijos WWDC?

Pirmadienį vakare Lietuvos laiku prasideda „Apple“ vystytojų konferencija (WWDC ), kurioje Timas Cookas turėtų pranešti apie svarbiausius „Apple“ atnaujinimus „iOS“ ir „Mac OS X“ operacinėms sistemoms.
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka (asociatyvi nuotr.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paprastai dar prieš konferenciją didelė dalis naujienų būna nutekinta, tačiau „Apple“ gamina puikią programinę ir techninę įrangą ir viena kita staigmena pasilieka.

CNN rašo, kokių naujovių galime tikėtis išvyti per pirmadienio „Apple“ renginį.

1.„Apple“ muzikos paslaugos

Tikimasi, kad konferencijoje „Apple“ pristatys „Beats Music“ transliavimo paslaugas.

Kiek anksčiau „Apple“ įsigijo įmonę „Beats“ už 3,2 mlrd. dolerių ir atrodo, kad tai buvo daroma ne tik dėl ausinių. Tikimasi, kad konferencijoje „Apple“ pristatys „Beats Music“ transliavimo paslaugas.

„Wall Street Journal“ anksčiau pranešė, kad „Apple“ turėtų pristatyti mokamų prenumeratos paslaugų platformą, kuri kainuotų 10 dolerių per mėnesį ir turėtų būti pasiekiama per specialią „Android“ aplikaciją.

2. Geresnės programėlės „Apple Watch“

Pirmoji „Apple Watch“ programėlių banga buvo gausi ir gana įspūdinga. „Apple“ suvaržė aplikacijų kūrėjų galimybes, taigi dauguma programėlių veikė tarsi pranešimų įrankiai šalia „iPhone“.

Tikimasi, kad „Apple“ programėlių kūrėjams suteiks galimybę valdyti daugiau naujų funkcijų, taigi apie jas ir turėtų būti papasakota.

3.„Siri“ taps nuspėjama

„Microsoft“, „Apple“ ir „Google“ turi konkuruojančius „išmanius pagalbininkus“. Žinomiausia iš jų yra trejų metų senumo „Siri“. Tačiau „Google“ nuspėjamosios galios „Google Now“ padarė geriausia iš visų.

Tad dabar „Apple“ kuria naujesnę, išmanesnę „Siri“, kuri gali pateikti duomenis dar iki tol, kol vartotojas jų užsimano, skelbė „9to5Mac“.

Žiūrėdama į žmogaus kalendorių, įpročius ir buvimo vietą, naujoji „Siri“ gali kai ką parodyti.

4.„iOS“ ir „OS X“ atnaujinimai

WWDC „Apple“ paprastai peržiūri atnaujinimus dviems savo pagrindinėms operacinėms sistemoms. Paprastai vystytojams skirtos versijos būna pasiekiamos jau po konferencijos, tačiau vartotojai jas gali atsisiųsti tik rudenį.

Šįmet bus galima pasižiūrėti, kokia bus „iPhone“ ir „iPad“ ateitis operacinėje sistemoje „iOS 9“. Atnaujinimu turėtų būti išvalyti trikdžiai – ištaisytos klaidos, pagerintas stabilumas ir pagreitintas valdymas. Šįsyk jis gali pagreitėti net ir senuose „iPhone“, kurie paprastai atsiuntus atnaujinimus sulėtėdavo.

5. „Apple Maps“ žemėlapiai

Kol kas „Apple Maps“ aplikacija vejasi „Google Maps“. Tikimasi, kad dabar pagaliau bus pridėtos viešojo transporto kryptys ir atsiras kitų funkcijų.

6. Jokio „Apple TV“

„Apple“ planai pristatyti naują skaitmeninį grotuvą „Apple TV“ buvo atidėti, skelbia „The New York Times“. Buvo kalbama, kad „Apple“ dirba ties nauja programine įranga, vartotojo aplinkos atnaujinimais ir „Apple TV“ skirta programėlių parduotuve.

Tačiau tuo pat metu bendrovė nusprendė kartu pasiūlyti ir transliacijos paslaugas su vietiniais kanalais, kur neišvengta painių derybinių siūlymų. „Re/Code pranešė, kad „Apple TV“ pristatymas buvo atidėtas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius