Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur keičiami skaitmeninės televizijos transliavimo dažniai?

Antradienį Juragiuose, Šalčininkuose, Vilniuje ir aplinkiniuose miestuose keičiami skaitmeninės televizijos transliavimo dažniai. Skaitmeninės antžeminės televizijos žiūrovai turės iš naujo susirasti kanalus, kitaip nematys lietuviškų programų.
Televizija
Televizija / 123rf nuotr.

Juragiuose, Šalčininkuose, Vilniuje bei aplinkiniuose miesteliuose gyvenantieji maždaug 20–30 kilometrų spinduliu, nenustebkite, jei antradienį ryte „Labas rytas, Lietuva“ ar kitų lietuviškų programų nematysite. Bus keičiami televizijos transliavimo dažniai.

Pakeitus dažnius, televizijos priedėliuose ar televizoriuose su integruotais priedėliais vartotojai turės iš naujo atlikti kanalų paiešką.

Primenama, kad į tai atkreipti dėmesį turi tik antžeminės televizijos žiūrovai – žiūrintieji palydovinę arba kabelinę jokių pokyčių nepajus.

Specialistai sako, kad pakeitus dažnius pagerės ir paslaugų kokybė.

Gyventojai pirmiausia turi nustatyti savo televizoriuose gamyklinius parametrus, tada iš naujo atlikti kanalų paiešką.

„Iš pradžių spaudžiam mygtuką „Meniu“, randame gamyklinius parametrus. Spaudžiam „Ok“, prašo įvesti naują slaptažodį – paprastai tai yra keturi nuliukai. Suspaudžiame skaičius ir palaukiame. Pasirenkame lietuvių kalbą ir spaudžiame „Ok“. Dėl antenos – tie, kas naudojasi išorine antena, paprastai ji turi maitinimą, paspaudžiame „Įjungti“ ir atliekame automatinę kanalų paiešką“, – aiškino Ryšių reguliavimo tarnybos Radijo ryšio departamento direktorius Mindaugas Žilinskas.

Jei kyla daugiau klausimų apie skaitmeninės antžeminės televizijos dažnių keitimą, galite skambinti nemokamu ryšių reguliavimo tarnybos informacijos telefonu 8 800 20030. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius