-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LG G3: dar truputis, ir būtų geriausias „Android“ telefonas (apžvalga)

Keletą savaičių paturėjus išmanųjį telefoną LG G3 kirba tik viena mintis – stebint naujausius gausiai reklamuojamus populiaresnių gamintojų modelius, neretai pro akis gali praleisti kai ką iš tiesų įspūdingo. Pavyzdžiui, unikalaus dizaino išmanųjį G3 su itin talpia baterija, lazerinę autofokusavimo sistemą turinčia kamera ir neįtikėtinai raiškiu ekranu.
Išmanusis telefonas LG - G3
Išmanusis telefonas LG - G3 / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apgaulingas plastikas

LG – G3 išvaizda gali apgauti – net ir paėmus į rankas atrodo, kad laikai aliuminio korpusą turintį telefoną, tačiau tokį įspūdį sudaro specialiai apdirbtas plastikas.

Lengvo, 149 gramus sveriančio telefono išskirtinumas yra mygtukų forma – visi garso reguliavimo ir klaviatūros užrakinimo mygtukai atsidūrė telefono nugarėlėje. Pirmąsias kelias dienas ranka mygtukų vis dar ieško dešiniojo šono viršuje – ten, kur jis įdiegtas daugelyje „Android“ telefonų, tačiau labai greit priprantu ir galiausiai ima rodytis, kad mygtukai ne tik kad netrukdo, bet geriau reguliuoja į paspaudimą ir valdymas nė kiek ne prastesnis nei standartiniame telefone.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG - G3
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG - G3

LG, skirtingai nei daugelis naujų flagmanų gamintojų,  sukūrė telefoną su išsiimančiu akumuliatoriumi ir už tai gauna dar vieną pliusą.

LG – G3 apačioje įrengtas mono garsiakalbis, iš kurio sklinda pakankamai geros kokybės ir stiprus garsas.

5,5 colio įstrižainės trečios kartos „Gorila Glass“ stiklu apsaugotą ekraną turintis G 3 platesnis nei daugelis išmaniųjų.Viena vertus, dėl to patogiau žiūrėti vaizdo įrašus, tačiau, kita vertus, telefonas ne toks mobilus, iš kišenės jį išsitraukti sunkiau.

Nors G3 gamybai panaudotas plastikas ir padengtas pirštų atspaudams ir įbrėžimams atspariu sluoksniu, vis dėlto tai plastikas ir, jei lyginsime su kai kuriais kitais „Android“ gamintojais – solidžais stiklinę nugarėlę turinčius „Xperia Z“ linijos telefonais, o ką jau ir kalbėti apie aliuminio korpusą turintį „HTC One M8“, –  G3 atsilieka beveik visa galva. 

LG, skirtingai nei daugelis naujų flagmanų gamintojų, sukūrė telefoną su išsiimančiu akumuliatoriumi ir už tai gauna dar vieną pliusą. Kai visi naujų telefonų gamintojai integravę baterijas į vidų ir kai dėl baterijos gedimo reikia remontuoti telefoną, alternatyva tikrai džiugina. Juk keičiama baterija turi ir savų privalumų, pavyzdžiui, daug keliaujantiems.

Neregėtos raiškos ekranas

Šis LG modelis gali pasigirti ypatinga ekrano raiška – tai ryškiausią ekraną, vadinamą Quad HD, iš didžiųjų telefonų gamintojų turintis išmanusis, kurio ekrano rezoliucija siekia net 538 ppi! (pikseliai colyje). Tiesa, kelios Kinijos bendrovės turi išleidusios panašios raiškos telefonus, tačiau LG – pirmasis didysis telefonų gamintojas, pasiūlęs tokios raiškos išmanųjį.

Reikia paminėti, kad beveik visų naujausių išmaniųjų telefonų raiška pakankamai gera ir plika akimi atskirti, kuris raiškesnis, labai sunku, todėl šio telefono modelio ekrano kokybę gali pajusti tik žiūrėdamas į LG ekrano užsklandą su krentančiais lietaus lašeliais arba nuotraukas. Vaizdas pakankamai gerai matomas iš visų pusių ir esant skirtingam apšvietimui, taigi ekranui jokių priekaištų nėra.

Atrodytų, kad toks raiškus ekranas gali būti viena iš priežasčių, dėl kurių reikės susitaikyti su greičiau senkančia baterija, tačiau LG apie tai pagalvojo ir įdėjo itin talpią – 3 000 miliamperų bateriją. Budėjimo režimu (išskyrus kelis trumpus skambučius) pilnai pakrautas telefonas man jį testuojant išbuvo beveik penkias dienas, o naudojantis aktyviai – naršant internete ir žiūrint, kaip veikia vienas kitas žaidimas, – daugiau nei dvi dienas. Labai geras rezultatas.

Techninės ypatybės

Vienintelis ilgiau mano naudotas LG išmanusis buvo „Nexus 5“, kuriame norint pakeisti tam tikrus nustatymus, pavyzdžiui, žinučių rašymo, kelis kartus reikėjo ieškoti atsakymo internete. Buvau nusiteikęs, kad panašiai teks pažaisti ir su LG G 3, tačiau valdyti telefoną buvo patogu ir paprasta.

LG turi dar vieną naujovę – kamerą su lazeriniu autofokusavimu, kuri leidžia daryti gilesnes ir tikslesnes nuotraukas.

Pradžiugino telefone esanti funkcija „Smart Cleaning“, kuri leidžia automatiškai išvalyti nereikalingas bylas ir atlaisvinti vietos, taip pat galimybė atlikti keletą užduočių vienu metu (angl. multitasking), kuomet gali vienu metu matyti ir programėles, ir valdiklius.

Telefone įdiegta naujausia „Android Kit.Kat 4.4“ operacinė sistema, „Snapdragon 801“ lustų rinkinys, 2,5 GHz „Krait 400“  procesorius, 2GB operatyviosios atminties ir 16 GB vidinės atminties su galimybe praplėsti iki 128 gigabaitų.  Jau pasižiūrėjus į technines specifikacijas tampa aišku, kad telefonas turėtų veikti be jokių techninių nesklandumų.

Tiesa, naršant telefonu buvo šiokių tokių menkų su telefono sparta nesusijusių trikdžių – atsiliepti į skambutį pavyksta ne iš pirmo karto, lietuviškame meniu „Garsas“ pavirto „Garsiu“, tačiau jie neužgožė malonios naudojimosi telefonu patirties.

LG turi dar vieną naujovę – kamerą su lazeriniu autofokusavimu, kuri leidžia daryti gilesnes ir tikslesnes nuotraukas. Nors kamera megapikselių skaičiumi atsilieka beveik nuo visų konkurentų, 13 MP nuotraukos palieka labai malonų įspūdį, gal kiek prastesnė nuotraukų kokybė tamsoje. 

LG G3 kameroje yra tik būtiniausi fotografavimo nustatymai – nėra galimybių reguliuoti nuotraukų jautrumo, o nuotraukų redagavimo efektų pakanka.

Priekinė telefono kamera turi 2,1 megapikselio. 

Salotinis dėklas ir išvados

LG – G3 turi ir neįprastos formos dėkliuką, kurį uždėjus ant telefono apvaliame ekrane bus matomas laikrodis, o kartą paspaudus – ratu išdėliotos programėlės. Tokia dėkliuko forma ir programėlių išdėstymas jame gal ir įdomūs, tačiau vargu ar būtini, o mokėti 150 litų už telefono dėklą ir dar salotinį, kuris derės nebent prie žalios žolės vasarą, man ranka nekiltų. Žinoma, dėklą galima pasirinkti ir kitos, pavyzdžiui, pilkos spalvos.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG - G3
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG - G3

Taigi LG G3 – vienas iš kelių mano bandytų išmaniųjų, kuris neturėjo esminių trūkumų, kurie trukdytų naudotis telefonu. Puiki ekrano raiška, ilgai veikianti baterija, sklandus telefono valdymas ir padori kamera sako, kad LG pagamino išties vertą dėmesio telefoną. O svarbiausia, kad telefonas kainuoja kur kas pigiau nei daugelis konkurentų – kai kur jis siūlomas vos už 1,5 tūkst. litų. 

Iki tvirto dešimtuko LG tetrūksta tik patvaresnio metalinio korpuso ir galėtų nukonkuruoti net ir geriausią praėjusiųjų metų telefoną HTC „One“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius