-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pristatė mažesnę konsolę „Xbox One S“ ir „Project Scorpio“

Pirmadienį „Microsoft“ didžiausiame metų kompiuterinių žaidimų industrijos renginyje konferencijoje E3 Los Andžele pristatė mažesnę „Xbox One“ versiją – „Xbox One S“. Tiesa, staigmeną kiek sugandino aibė iš anksto nutekintos informacijos, tad apie „Xbox One S“ naujoves buvo žinoma jau anksčiau, rašo engadget.com.
 „Xbox One S“ pristatymas
„Xbox One S“ pristatymas / Scanpix/AFP

Vienas svarbiausių atnaujinimų susijęs su 4K formato palaikymu. Jei turite 4K vaizdo formatą palaikantį televizorių, galėsite pasirinkti įvairių turinio peržiūros 4K raiška būdų.

Be „Netflix“ ir „Amazon“ 4K turinio palaikymo bus integruotas ir 4K Ultra HD Blu-ray. „Xbox One S“ taip pat palaikys ir HDR režimą, o „Gear of War 4“ bus pirmasis žaidimas su naująja spalvų gama.

Palyginus su „PlayStation 4“, „Xbox One“ yra didelė konsolė ir ne tokia patogi, tad mažesnės versijos išleidimas atrodo logiškas „Microsoft“ žingsnis.

„Xbox One S“ bus 40 proc. mažesnė už „Xbox One“, joje integruotas vidinis energijos tiekimas, o maksimali kietojo disko talpa sieks 2 terabaitus.

Tarp kitų atnaujinimų yra ir USB jungtis priekinėje konsolės dalyje ir panaikinta „Kinect“, tačiau komplekte bus USB suderintuvas.

Su „Xbox One S“ atkeliaus ir naujas pultelis su Bluetooth jungtimi, kuri leis prisijungti prie kompiuterio be papildomos įrangos. Pultelį bus galima įsigyti ir atskirai.

„Xbox One S“ prekyboje pasirodys nuo rugpjūčio mėnesio. 2 TB talpos versija kainuos 400 dolerių, 1 TB – 350 dolerių, o 500 GB – 300 dolerių.

Bendrovė taip pat patvirtino gandus apie visiškai naują žaidimų kompiuterį - „Project Scorpio“, kurį vadina „galingiausia kada nors sukurta konsole“.

„Project Scorpio“ su aštuonių branduolių procesoriumi bus išleistas kitąmet per žiemos šventes, jos grafikos procesorius sieks 6 teraflopų našumą ir leis mėgautis žaidimais 4K raiška. Konsolės atminties pralaidumas sieks 320 GB/s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius