-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ skirs 50 mln. JAV dolerių kovai su pasauliniu atšilimu

Praėjus dvejiems metams po Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos, kuriuo siekiama, kad temperatūros augimas Žemėje iki šio šimtmečio pabaigos būtų mažesnis nei 2 laipsniai Celsijaus, technologijų bendrovė „Microsoft“ skelbia „AI for Earth“ projektą, rašoma pranešime spaudai.
Išdžiuvęs Huangyangchuano rezervuaras Kinijoje
Išdžiuvęs Huangyangchuano rezervuaras Kinijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija per penkerius metus investuos 50 mln. USD į dirbtinio intelekto sprendimus, kurie kovos su klimato, vandens, žemdirbystės ir biologinės įvairovės problemomis pasaulyje.

Bendrovė suteiks nemokamą prieigą prie „Microsoft Azure“ platformos, dirbtinio intelekto resursų įvairiems mokslininkams ir organizacijoms visame pasaulyje, kurios galėtų kurti ir vystyti šiomis technologijos paremtas programas. Taip pat edukuos universitetus ir ne pelno siekiančios organizacijas, kaip geriausiai išnaudoti dirbtinį intelektą sprendžiant aplinkosaugos problemas, su kuriomis susiduria mūsų planeta.

„Microsoft“ tiki, kad dirbtinis intelektas yra viena iš svarbiausių šių dienų ir ateities technologijų. Jos funkcijos gali būti panaudojamos asmenų ir organizacijų siekiant gauti apčiuopiamus rezultatus. Dideli duomenų kiekiai apie mūsų planetos orą, vandenį, žemę ir laukinę gamtą dirbtinio intelekto pagalba gali būti paverčiami naudingomis įžvalgomis, skirtomis imtis konkrečių veiksmų efektyviau valdant gamtinius išteklius.

Daugiau informacijos „Microsoft“ tinklaraščio įraše arba „AI for Earth“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius