Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslinė fantastika virsta realybe: Lietuvoje pristatyta vaizdą ore rodanti, gestais valdoma sistema „Displair“

Penktadienį Lietuvoje pristatyta moderni naujovė – interaktyvi vaizdo projekcijos sistema „DisplAir“. Ją galima valdyti tiesiog rankomis „liečiant“ ore skriejantį vaizdą, be jokių pirštinių ar kitų prietaisų.
„DisplAir“ pristatymo akimirka
„DisplAir“ pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įrenginį sukūrė Rusijos išradėjas Maksimas Kamaninas. Pirmasis jo prototipas 2010 metų birželį buvo pristatytas tuometiniam Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui, o vėliau buvo įkurta ir to paties pavadinimo kompanija. „DisplAir“ spėjo apkeliauti didžiausias technologijų parodas ir pelnė ne vieną apdovanojimą, o šiuo metu technologija jau demonstruojama potencialiems pirkėjams.

Sistema susideda iš dviejų dalių: projektoriaus ir garinamo vandens „širmos“, ant kurios ir matomos bei valdomos projekcijos. Prisilietimus prie vandens garų uždangos atpažįsta specialūs sensoriai ir programinė įranga.

Nors rodomas įprasto „dvimačio“ ekrano vaizdas, ant šios judančios garų sienos jis tampa giluminiu.

Kadangi sistema naudoja vandenį, ją valdant rankomis galima jausti nesmarkią vandens garų srovę, tačiau rankos sudrėkti nespėja. Anot sistemos kūrėjų, per valandą „DisplAir“ sunaudoja apie litrą vandens.

„DisplAir“ Maskvos skyriaus vadovas Romanas Doroninas teigė, kad sistema yra suderinama su praktiškai visomis operacinėmis sistemomis, tiek skirtomis kompiuteriams, tiek mobiliesiems įrenginiams. Anot jo, šia sistema labiausiai domisi įvairios verslo įmonės, siekiančios panaudoti ją reklamos tikslais, bei medicinos ir švietimo sektoriaus įstaigos. Lietuvoje „DisplAir“ taip pat pirmiausia bus siūloma naudoti reklamos tikslais.

Kadangi prekyba „DisplAir“ įrenginiais prasidės tik kitąmet, tiksli jų kaina dar nėra žinoma, tačiau R.Doroninas užsiminė, kad jo savikaina siekia apie 8 tūkst. eurų.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: Interaktyvi vaizdo projektavimo ore sistema „DisplAir"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius