-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Namie užsidariusiems moksleiviams – nemokamos užduotys apie gamtą

Į interneto erdvę persikeliant mokytojams ir vaikams gamtininkų sukurta nemokama jaunųjų gamtos reindžerių platforma sparčiai populiarėja. Per savaitę platformoje apsilankė daugiau nei 27 000 lankytojų, užsiregistravo daugiau nei 5300 vaikų, plečiasi ir užduotis vaikams kuriančių specialistų gretos, platformoje ko ne kasdien atsiranda naujų užduočių apie gamtą, rašoma pranešime spaudai.
Jaunųjų gamtos reindžerių platforma
Jaunųjų gamtos reindžerių platforma / Organizatorių nuotr.

„Mus labai džiugina toks didžiulis vaikų susidomėjimas gamta ir užduotimis apie ją. Pirmąją dieną, kai pakvietėme karantino metu naudotis jaunųjų gamtos reindžerių platforma, lankytojų srautas buvo toks didelis (12 000 lankytojų per dieną), jog vakarop mūsų serveris pagalvojo, kad tai – kažkokia kibernetinė ataka ir laikinai užblokavo sistemą. Žinoma, greitai viską sutvarkėm ir dabar sistema veikia be priekaištų“, – šypsosi populiarėjančios platformos kūrėja, Baltijos aplinkos forumo specialistė Rita Grinienė.

Gamtininkės teigimu, labai svarbu ir tai, kad išaugęs populiarumas paskatino ir specialistus kurti naujas užduotis platformai. „Šios platformos specifika ir stiprybė yra ta, kad ji yra ne tik nemokama, bet ir atvira. Tai reiškia, kad naujas užduotis apie gamtą gali kurti bet kuris gamtininkas, mokslininkas, mokytojas ar specialistas, susipažinęs su sistemos valdymo instrukcija. Tai leidžia sistemai nuolat būti gyvai, atsinaujinančiai, aktualiai ir įdomiai“ – sako R.Grinienė.

Jaunųjų gamtos reindžerių platforma – tai erdvė, kurioje ne tik mokomasi pažinti gamtą, suprasti joje vykstančius procesus, bet ir kviečiama bendrauti, kartu spręsti užduotis, varžytis renkant virtualius ženklelius už teisingai atliktas užduotis, tyrinėti gamtą. Nors platforma skirta 6-14 amžiaus vaikams, su tėvelių ar auklėtojų pagalba užduotis gali spręsti ir darželinukai, o vyresni nei 14 metų vaikai taip pat gali rasti jiems įdomių užduočių.

Jaunųjų gamtos reindžerių platforma veikia jau kiek daugiau nei metus. Platformoje galima rasti įvairių testų, dėlionių, kryžiažodžių, interaktyvių žaidimų. Jų – daugiau nei 60. Platformoje taip pat galima rasti smagių leidinių, filmukų apie gamtą bei idėjų, ką smagaus su vaikais nuveikti gamtoje.

Nors ši platforma sukurta įgyvendinant meldinės nendrinukės apsaugos projektą „LIFE Magni Ducatus Acrola“, užduočių temos tikrai neapsiriboja vien meldine nendrinuke, jos kaimynais, žemapelkėmis. Čia kuriamos užduotys apie visas temas, visas rūšis ir visas teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius