-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 03 /16:03

Neregėtas lankytojų antplūdis „Robotiadoje“: 500 robotų atėjo pasižiūrėti 5000 šeimų

Vienas „Robotikos akademijos“ įkūrėjų ir technologijų šventės „Robotiada“ organizatorių Kristijonas Vasiliauskas neslepia džiaugsmo – šeštadienį prie „Litexpo“ parodų rūmų nėra kur pastatyti automobilio. O eilės prie rūbinių – kilometrinės. Tiesa, tokį didelį susidomėjimą sukėlė ne tik „Robotiada“ – kituose paviljonuose vyksta ir šunų parodos.
„Robotiada 2018“
„Robotiada 2018“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vis dėlto jau šeštą kartą rengiama „moksliukų“ šventė „Robotiada“ akivaizdžiai populiarėja. Jei pernai per dvi dienas joje lankėsi apie 5000 šeimų (arba 10 000 lankytojų), tai šiemet tiek pat robotikos ir inovacijų gerbėjų atėjo per vieną dieną.

Vieno „Robotiados“ lankytojai yra ir robotų varžybų dalyviai, kiti dalyvauja kūrybiškumo dirbtuvėse, o trečioji, ko gero didžiausia dalis – smalsuoliai. Plačiau apie tai, kuo šiemet vilioja „Robotiada“, skaitykite čia.

O visą šventės dienotvarkę rasite oficialioje „Robotiados“ svetainėje.

Šių metų „Robotiados“ tema – po vandeniu arba vandens kelias. Tačiau ji lemia ne tik įspūdingą šventės vizualizaciją, bet ir užduočių temas dalyviams. Daugybė jaunųjų mokslinčių, dalyvaujančių rungtyse, kūrė projektus, kurie turėtų padėti racionaliai naudoti geriamą vandenį ir tvarkyti nuotekas.

Na, o pati azartiškiausia ir daugiausiai žiūrovų pritraukusi „Robotiados“ dalis – tai robotų varžybos. Iš viso varžosi apie 500 pačių įvairiausių robotų. Be abejo, geriausiai pažįstami – LEGO, užauginę jau ne vieną robotikos gerbėjų kartą.

Tačiau ne mažiau įdomios ir kitos varžybos, kuriose lenktyniauja robotai, sekantys vingiuotą liniją (štai iš kur atėjo automobiliuose diegiama juostos palaikymo sistema), sumo varžybos (robotai stengiasi išstumti konkurentą iš apskritimo) ar itin azartiškos „Folkrace“, kai robotai lenktyniauja F1 trasa, iš anksto nežinodami jos konfigūracijos. Panašios technologijos taikomos robotiniuose dulkių siurbliuose, kurie namuose orientuojasi pagal sienas.

Ko gero, vienas didžiausių „Robotiados“ privalumų, kad mokslas čia susijungia su pramogomis. Todėl visų dalyvių ir daugumos žiūrovų akys dega iš smalsumo ir nuostabos.

ki šiol nematyti lietuvių studentų sukurti robotų prototipai, virtualios realybės simuliatoriai, moderniausios namų apyvokos prekės, pažangiausias šių dienų humanoidinis robotas „Pepper“, be žmogaus pagalbos prekes pardavinėjantis lietuvių sukurtas robotas, elektros impulsų šou, Lietuvos kariuomenės ginkluotės paroda ir kiti kvapą gniaužiančios parodos dalyviai laukia jau šeštadienį iki 17 val. Durys uždaromos 18 val.

VIDEO: „Robotiada 2018“: robotų kovos, skraidantys rykliai ir technologijų dirbtuvės „Po vandeniu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius