-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Netflix“ imsis priemonių prieš vartotojus, naudojančius tarpinius serverius ir VPN

„Netflix Inc.“ savo tinklaraštyje paskelbė, kad imsis priemonių prieš tuos vartotojus, kurie bando žiūrėti filmus ir serialus, skirtus ne tos šalies rinkai.
„Netflix“ internetinė TV
„Netflix“ internetinė TV / Youtube iliustr.

„Bloomberg“ rašo, kad „Netflix“ blokuos visus įrankius, kuriais internautai naudojasi bandydami pažeisti regionines turinio autorines teises ir nelegaliai žiūrėti tai šaliai nepriskirtą turinį. Šiuo metu „Netflix“ teikia paslaugas 130 pasaulio šalių, joms turinys yra diferencijuojamas. Nes autorinių teisių savininkai jas parduoda dalimis, tam tikriems regionams. 

Vartotojai prie „Netflix“ prisijungdavo ir iš tų šalių, kuriose ši paslauga neteikiama. Todėl internetinės TV paslaugas teikianti įmonė dėl to sulaukdavo daugybės autorių skundų.

Abu šie įrankiai iki šiol leisdavo apgauti sistemą, klastojant savo tikrąją geografiją.

Siekdama apriboti tokių „gudrautojų“ veiksmus, „Netflix“ žada blokuoti tuos vartotojus, kurie naudojasi tarpiniais „proxy“ serveriais arba VPN – virtualiu privačiu tinklu. Abu šie įrankiai iki šiol leisdavo apgauti sistemą, klastojant savo tikrąją geografiją.

Įmonės viceprezidentas, atsakingas už turinio plėtrą, Davidas Fullagaras pranešė, kad jau artimiausiomis savaitėmis tie vartotojai, kurie gudravo, matys tik jų regionui priskirtą turinį. O tie, kurie elgėsi sąžiningai, apskritai nepajus jokių pokyčių.

Kaip praėjusią savaitę sakė „Netflix“ vadovas Reedas Hastingsas, užtruks nuo 5 iki 10 metų, kol filmų ir serialų programų tinklelis visose šalyse suvienodės.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius