-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nikon“ pristatė profesionalams skirtą fotoaparatą „Nikon D4“

Kompanija „Nikon Inc.“ oficialiai anonsavo naują profesionalams skirtą skaitmeninį veidrodinį fotoaparatą „Nikon D4“.
Skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas „Nikon D4“.
Skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas „Nikon D4“. / „Nikon“ nuotr.
Temos: 1 „Nikon“

Fotoaparatas turi tvirtą magnio lydinio korpusą, pilno kadro „CMOS“ sensorių su 16,2 mln. tšk. raiška, o ISO parametras siekia rekordinius 12800. Įdiegtas vaizdų apdorojimo procesorius „EXPEED 3“ puikiai susitvarko su 11 kadrų per sekundę fotografavimo sparta.

Gamintojo teigimu, dėl optimizuotos triukšmų sumažinimo sistemos, taip pat 16 bitų vaizdų apdorojimo sistemos „Nikon D4“ puikiai susidoroja su labai prastu apšvietimu ir sudėtingomis filmavimo sąlygomis.

Profesionalams, kurie daug filmuoja, naujasis modelis leis įrašinėti „Full HD“ (30, 25 ir 24 kadrų per sekundę) arba „HD 720p“ (60, 50, 30 ir 25 kadrų per sekundę) kokybės vaizdo medžiagą. Maksimali vaizdo įrašo trukmė galės siekti 30 minučių. Be to, „Nikon“ teigimu, fotoaparatas turi revoliucinę (kalbant apie veidrodinius fotoaparatus) garso įrašymo sistemą. Be išorinės stereo mikrofono įvesties, įrenginyje numatyta jungtis išorinėms ausinėms, kurios leis reguliuoti garso parametrus filmavimo metu.

Jei reikalingas nesuspaustas vaizdas profesionaliam montažui, „Nikon D4“ leidžia išvesti „Live View“ filmavimo režimu gautą vaizdo signalą į išorinius įrašančius įrenginius ir monitorius. Teigiama, kad tai yra pirmasis pasaulyje veidrodinis fotoaparatas, turintis skaitmeninę „Full HD 1080i“ išvestį su nominalaus dydžio vaizdu ir nominaliu kadrų dažniu. Esant poreikiui, duomenų srauto mastą galima reguliuoti, ir visa tai nepriklausys nuo tarnybinės informacijos, kuri bus išvedama į 3,2 colių įstrižainės 921 tūkst. tšk. raiškos ekraną.

Taip pat „Nikon D4“ žymiai padidintas 3D sekimo efektyvumas filmuojant mažus objektus. Kamera lengvai atpažįsta žmonių veidus net dirbant tik su optiniu vaizdo ieškikliu. Tai leidžia padidinti automatinio fokusavimo tikslumą, ekspozicijos pasirinkimą, net kai vyrauja nepalankios apšvietimo sąlygos.

Vertas dėmesio ir patobulintas automatinio fokusavimo daviklis „Multi-CAM3500FX“. Sistema turi 51 taško automatinio fokusavimo sistemą, iš jų 15 yra kryžminiai. Visi jie numato darbą su diafragma iki „f/8“ bei dirba su bet kuriuo „AF NIKKOR f/5,6“ objektyvu.

„Nikon D4“ naudojamos kevlaro anglies pluošto „užuolaidėlės“, kurių tarnavimo laikas – 400 tūkst. ciklų; išlaikymas gali svyruoti nuo 1/8000 iki 30 sekundžių, o sinchronizuojant su blykste – iki 1/250 sekundės. „Užuolaidėlės“ turi intelektualų diagnostikos mechanizmą bei sistemą, padedančią taupyti baterijos energiją ilgo filmavimo metu.

Fotoaparatas turi du duomenų kaupiklių lizdus, kurie palaiko „CF“ („UDMA 7“) ir „XQD“ formatus. Pirmą kartą numatyta ir su laidinė „Ethernet“ jungtis, o belaidį perdavimą galima organizuoti „WT-5“ įrenginiu. Taip pat atsirado ir specialiai „Picture Control“ funkcijai skirtas mygtukas, taigi bus galima apdoroti paveiksliukas „nelendant“ giliai į meniu nustatymus.

Reikėtų pažymėti ir tai, kad „Nikon D4“ turi ir sulėtinto filmavimo režimo galimybę. Kamera gali išsaugoti kadrų seriją kaip vaizdo įrašą, o vėliau jį bus galima peržiūrėti paspartinus 24–36 tūkst. kartų. Arsenale galima rasti ir ypatingą „High Dynamic Range“ (HDR) filmavimo režimą, visa tai bus galima pasiekti vienu mygtuko paspaudimu. 

Vaizdų meniu galima rasti daugybę naudingų funkcijų, įskaitant „NEF“ („RAW“) apdorojimą, mastelių nustatymą, iškraipymų korekciją ir perspektyvas, taip pat daug kitų funkcijų, leidžiančių apdoroti nuotraukas ir vaizdo medžiagą nenaudojant kompiuterio.

Gamintojas „Nikon D4“ savininkams siūlo ir platų priedų asortimentą.

Jei norite detaliau susipažinti su „Nikon D4“ techninėmis specifikacijomis, galite apsilankyti gamintojo puslapyje.

„Nikon D4“ rekomenduojama kaina (be objektyvo) siekia 6 tūkst. JAV dolerių (apie 15,6 tūkst. Lt), o prekyboje jis turėtų pasirodyti jau vasario mėnesį.

VIDEO: Nikon D4 Product Tour

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius